Zajedničko izaslanstvo MORH-a i OSRH položilo vijence na grobove generala

morh

Zajedničko izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH u povodu blagdana Svih svetih u petak je položilo vijence i zapalilo svijeće na grobovima ratnog ministra i generala.

Zajedničko izaslanstvo MORH-a i OS RH predvodili su ministar obrane Marijo Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, a vijence su položili na Gradskom groblju Mirogoj, na grobu ratnog ministra obrane Gojka Šuška, stožernih generala Petra Stipetića, Zvonimira Červenka i Martina Špegelja te generala zbora Imre Agotića i general-bojnika Gordana Čačića.

Predstavnici MORH-a i OSRH te Ministarstva hrvatskih branitelja i MUP-a položit će vijence i zapaliti svijeće i na grobljima, u drugim županijskim središtima, pa tako i na grobu stožernog generala Janka Bobetka na Gradskom groblju u Sisku, ministra obrane Branka Vukelića na mjesnom groblju Vukmanički Cerovac i Šime Đodana na Gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku.

Misa zadušnica za sve poginule i umrle hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan, u ponedjeljak, 2. studenog u Zagrebu u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu s početkom u 11 sati. Misu će predvoditi Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan, nakon čega će izaslanstva položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred spomen obilježja “Sveta Mati Slobode”. Sveta misa će se služiti uz poštivanje preporučenih i propisanih epidemioloških mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa, priopćeno je iz MORH-a.



Komentari