ZAISKRILO U SABORU Jandroković: Vjerojatno vi imate nekih problema; Vidović Krišto: Ovo je omalovažavanje!

Screenshot

Karolina Vidović Krišto zatražila je tijekom sjednice Sabora stanku u ime Domovinskog pokreta iz nekoliko razloga. Prvo je kazala da je neprihvatljivo da u tako kratkom vremenu zastupnici dobiju materijale za državni proračun kako bi se pripremili.

“Vlada ne poštuje Sabor. Prije 120 dana postavila sam pitanje ministru Zdravku Mariću za što se točno troši 120 tisuća kuna za morbidnu proslavu u Srbu ove godine. Odgovor dobila nisam kao ni na možebitnu utaju poreza omiljenog tajkuna Emila Tedeschija koji sustavno terorizira građane na Hvaru. Poštivanje Sabora od strane Vlade je imperativ demokratskog sustava, a to se ovdje ne događa”, ustvrdila je Karolina Vidović Krišto.

No, predsjednik Sabora Gordan Jadnroković joj nije ostao dužan.

“Kolegice Vidović Krišto, tekst prijedloga državnog proračuna upućen je zastupncima prije 19 dana. Ne sjećam se da je ikad tako rano upućen. Ako se niste uspjeli pripremiti, vjerojatno vi imate nekih problema, ali nemojte obmanjivati javnost da smo radili nešto u zadnji čas jer nismo”, odrješit je bio Jandroković.



“Ovo je omalovažavanje. Ja nisam rekla da se nisam uspjela pripremiti. Pozivati mene na red i pozivati da se nisam pripremila je omalovažavanje”, kazala je Krišto.

“Isto nije u redu da vi tako govorite jer je poslano prije 19 dana. Ma možete govoriti ali namjera je potpuno jasna”, odgovorio joj je predsjednik Sabora, prenosi RTL.

VIDEO Plenković u Saboru: Ovo je prvi proračun u drugom mandatu ove Vlade, a možemo reći da pruža Hrvatskoj oporavak

Komentari