ZAISKRILO IZMEĐU HDZ-a I PENAVE! ‘Ovo je nepobitni dokaz da je vodstvo DP-a umiješano u ovu sramotnu aferu’

Foto: Vlado Kos/Cropix

Napeto je ovih dana na relaciji HDZ – oporba. Oporbeni zastupnici svakodnevno sipaju optužbe na račun Vlade Republike Hrvatske, na čijem je čelu premijer Andrej Plenković, a ni vladajuća stranka ne ostaje “bez ispaljena metka”. Sada je zaiskrilo između HDZ-a i Ivana Penave, šefa Domovinskog pokreta.

Saborski zastupnik Penava u srijedu je, potaknut krađom INA-e, podsjetio na afere povezane s dužnosnicima HDZ-a, zaključivši da je vrijeme da Plenković i njegova Vlada podnesu ostavke.

Nekoliko sati kasnije na svojem službenom Facebook profilu oglasila se Hrvatska demokratska zajednica, koja se osvrnula na odvjetnika Branimira Zmijanovića, koji je uhićen u utorak poslijepodne u akciji USKOK-a zajedno sa šibenskom sutkinjom Majom Šupe i kontroverznim poduzetnikom Blažom Petrovićem.

HDZ je podsjetio hrvatsku javnost da je odvjetnik bio član njihova šibenskog ogranka, no prije nekoliko godina istupa iz stranka i prelazi u Domovinski pokret, koji je njegovu suprugu Ljiljanu Zmijanović kandidirao za Sabor.Objavu HDZ-a prenosimo u cijelosti.

“Penava se trese zbog razokrivanja svoje koruptivne šibenske mreže! Nemoguće je da Penava nije znao za kriminal svog prijatelja Branimira Zmijanovića! Iza Zmijanovićeve rabote bjelodano stoji vrh Domovinskog pokreta! Stavljanje supruge uhićenog Zmijanovića na visoko mjesto na listu za Sabor Republike Hrvatske nepobitni je dokaz da je vodstvo DP-a umiješano u ovu sramotnu aferu! I tako dalje…

Tako bi otprilike glasile izjave oporbenih čelnika da se umjesto o DP-ovcu Zmijanoviću radi o bilo kojem članu HDZ-a, makar i najniže rangiranom, bez ikakvog utjecaja na politiku stranke.

I dok je u Aferi INA osumnjičeni Škugor imao toliku ‘potporu vodstva HDZ-u’ da je glatko propao na izborima i za člana Gradskog odbora HDZ Zagreb i za izaslanika na Općem saboru HDZ-a, u utorak privedeni Zmijanović bio je, kada je kao vijećnik u Šibeniku, napustio HDZ, zvijezda DP-a, ‘potvrda’ da će ‘DP pobijediti’, da ‘uživaju podršku naroda’, da ih ‘ništa ne može zaustaviti’… Bla bla.

Ni to što su se viđeniji DP-ovci javno hvalili bračnim parom Zmijanović i naslikavali s njima (ili to što je Zmijanović dizao DP u nebesa), međutim, nije nikakav ‘dokaz’ o umiješanosti vodstva DP-a u šibenski slučaj. Niti bismo to ikada tvrdili. Želimo samo plastično predočiti kako u oporbi – bilo da je riječ o Penavi ili Benčić, Grmoji ili Grbinu – vladaju dvostruki kriteriji.

Hoće li vrli Penava zbog ove afere ‘za koju je morao znati’ podnijeti ostavku i zatražiti izvanredne izbore u DP-u? Hoće li se odreći svog saborskog mandata jer je to ‘jedini spas za Hrvatsku’?”, stoji u Facebook objavi HDZ-a.

Komentari