ZAGREBAČKI STOŽER Testirano je 1935 osoba, određeno 988 mjera samoizolacije. Situacija je ozbiljna

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

U Zagrebu je u četvrtak potvrđeno rekordnih 705 novih slučajeva, potvrdio je ravnatelj NZJZ-a ”Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar. Testirano je više od 1900 ljudi.

Tim povodom zagrebački Stožer civilne zaštite održao je konferenciju za medije. Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč kazao je da je u Zagrebu izrazito povećan broj zaraženih. “Nije dobro. Izrazito je važno držati se mjera. Pozivamo sugrađane da se u skaldu s tim ponašamo”, upozorio je Jeleč.

U COVID ambulantama pomoć je zatražilo više od 600 osoba. Zamjenica ravnatelja NZJZ-a Sandra Šikić kazala je: “1935 je testirano u Štamparu, imamo 705 novih slučajeva, 988 osoba poslano je u samoizolaciju”.

“Još 52 epidemioloških obrada je u tijeku. U srijedu navečer smo zaprimili još podataka o osobama koje su testirane 19. i 20. listopada. Situacija je vrlo ozbiljna i trebalo bi razmatrati promjenu strategija oko praćenja”, dodala je Šikić.



Konferencije Stožera civilne zaštite od sljedećeg tjedna više neće biti svakodnevne već će se održavati ponedjeljkom i petkom.

Komentari