Zagrebački SDP se ne slaže s imenovanjem Richtera za ravnatelja Srebrnjaka

Izvor: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebački SDP objavio je u srijedu na facebooku da se ne slaže s imenovanjem Darka Richtera za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak i traži preispitivanje te odluke Upravnog vijeća bolnice.

“SDP Zagreb se ne slaže s imenovanjem ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Stavovi Darka Richtera o pitanjima nasilja nad ženama kodificiranim u Istanbulskoj konvenciji te o pitanjima medicinski potpomognute oplodnje suprotni su ciljevima i vrijednostima za koje se SDP zalaže. Tražimo preispitivanje ove odluke Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak”, navodi se u objavi zagrebačkog SDP-a.

Richter je u intervjuu Glasu Koncila 2010. izjavio da kako je protiv umjetne oplodnje jer ona predstavlja “neku vrstu silovanja u epruveti”.

“Nerijetko se spermij unosi nasilu u jajnu stanicu. Tu se život nasilno događa, to je neka vrsta silovanja u epruveti, pa ima silan broj neuspjelih zigota i onda trebate uvijek puno više embrija da bi se na kraju neki uspjeli usaditi. A one druge, koji su nasilno nastali, onda se uništava ili zamrzava. To ne može biti ni normalni ljudski, a kamoli Božji naum”, rekao je Richter.



Komentari