Zagrebački Most: Ukidanje mjere roditelj odgajatelj je iznimno štetno, dovodi u pitanje egzistenciju

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz zagrebačkog Mosta u petak su ocijenili da je moguće ukidanje mjere roditelj odgajatelj “iznimno štetno” jer, kako tvrde, dovodi u pitanje egzistenciju mnogih roditelja i ruši povjerenje građana u politički sustav koji bi im trebao biti u službi.

Mostovci također tvrde da su platforma Možemo! i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, uz pomoć rupa u zakonu, izigrali pravni sustav.

“Osim što postoje neupitni argumenti da nisu proveli nikakvu analizu postojeće mjere i da su u potpunosti odbijali ikakve konstruktivne prijedloge oko načina poboljšanja same mjere, danas izigravaju zakone na način da prividno ne diraju stečena prava, ali pogubnim odlukama tjeraju ljude iz same mjere s najavljenim smanjenjem naknade s 4.800 na 1.000 kuna, te je tim potezom de facto gase, a svojim sugrađanima okreću leđa”, smatraju gradski zastupnici Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Najavljuju da će sljedećeg tjedna iznijeti svoje prijedloge i da će svoj nacrt prijedloga mjera dati na javno savjetovanje, prenosi N1.


 

Komentari