Zagrebački kazneni sud objavljuje presudu u slučaju ‘Pročistač’

Ilustracija Foto: Pixabay

Zagrebački kazneni sud objavit će presudu u slučaju Pročistač u kojoj su bivši direktor Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV) Ante Pavić te Hannes Schweitzer, Darko Turopoljac i Damir Vuljanko optuženi za niz nezakonitosti pri izgradnji zagrebačkog pročistača otpadnih voda.

Protiv četvorice optuženih Uskok je u ožujku 2018. podigao optužnicu za primanje mita, protuzakonito posredovanje, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja i pomaganje u tom nedjelu.

Riječ je o optužbama teškima oko 40 milijuna kuna koliko je, prema tvrdnjama USKOK-a iznosila nezakonita zarada izvođača kojima se pogodovalo na gradnji pročistača. Neke firme su pri tome financijski oštećene a učinjena je i višemilijunska šteta Gradu Zagrebu. Imovinsko-pravnim zahtjevom Grad Zagreb od optuženih traži vraćanje 4.801.825,82 kuna sa zateznim kamatama.

Uskok je u optužnici predložio da se od svih okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist, dok je za Pavića predloženo tzv. prošireno oduzimanje imovinske koristi, jer je nesrazmjer između njegovih zakonitih prihoda i rashoda procijenjen na preko 9,5 milijun kuna.



Komentari