Zagrebački HSLS traži od Vlade onemogućavanje ‘špekulantskih aktivnosti’ s poslovanjem nekretnina u Zagrebu

Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački HSLS upozorio je u petak na pojavu špekulantskih aktivnosti na tržištu nekretnina glavnoga grada nakon potresa 22. ožujka, te pozvao Vladu RH da Zakonom o obnovi grada Zagreba onemogući poticaje i pomoć svima koji su vlasništvo nad nekretninama stekli nakon njega.

U priopćenju HSLS-a Grada Zagreba koji potpisuje v.d. predsjednika Darko Klasić upozorava se na “sve više špekulantskih aktivnosti povezanih s poslovanjem nekretninama na području Grada Zagreba nad kojim su gradske institucije izgubile nadzor, te nesposobnost državnih institucija da se nose s nastalom krizom u Gradu Zagrebu, a u kojem se posljedice potresa saniraju samoorganiziranjem građana”.

Zbog sve učestalije pojave “pojedinih nekretinskih poduzetnika” koji, kako ističu, “nastoje iskoristiti tešku situaciju oštećenih građana te doći u posjed vrijednih nekretnina i prostora u centru grada”, HSLS Grada Zagreba Vladi RH predlaže da se u Zakon o obnovi grada Zagreba uvrsti sljedeća odredba kojom će se smanjiti mogućnost špekulantskog profiterstva: “Vlasnici koji su stekli vlasništvo nad nekretninama na području Grada Zagreba nakon potresa 22. ožujka 2020. nemaju pravo na poticaje i pomoć predviđene Zakonom o obnovi Grada Zagreba”.



Komentari