Zagrebački Holding i Gradska groblja kažnjeni zbog kršenja epidmeioloških mjera na pogrebu Milana Bandića

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebački Holding i Gradska groblja prekršajno su kažnjeni zbog kršenja epidemioloških mjera na ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Služba za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite podnijela je prekršajne prijave, a prema njima Zagrebački holding kao pravna osoba mora platiti 20.000 kuna kazne, dok je prekršajnu kaznu u iznosu od 10.000 kuna dobio v.d. voditelja Gradskih groblja Roko Gruja kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, izvjestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ravnateljstvo civilne zaštite također istiće kako će podnijet optužni prijedlog protiv Grada Zagreba nadležnom Općinskom sudu protiv v. d. gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević kao odgovorne osobe zbog organiziranja Bandićevog pogreba na Mirogoju.

Provedenom inspekcijom je utvrđeno da je na sprovodu bilo više od 1000 osoba, a kako je Grad Zagreb znao da će sprovodu nazočiti veći broj osoba, zbog čega su organizirali 300 covid-redara, organizatori su bili svjesni prekršaja, potvrdilo je  Ravnateljstvo civilne zaštite.



Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, u Hrvatskoj na pogrebima i posljednjim ispraćajima može biti najviše 25 osoba istovremeno.

Komentari