Zagrebački HNS tvrdi kako Bandić laže

Zagrebački HNS zatražio je u nedjelju javnu ispriku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je, tvrde, govorio neistinu o nalazima inspekcije Ministarstva zdravstva u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

HNS se poziva na sadržaj promemorije inspekcije Ministarstva zdravstva, koju je u subotu objavio RTL, a u kojoj se navodi da inspekcijom od 19. i 20 prosinca u toj dječjoj bolnici nisu potvrđene optužbe Grada Zagreba da se tamo provodilo ‘nadriliječništvo’.

Ukoliko je objavljena promemorija istinita Bandić je, poručuju u priopćenju iz te stranke, govorio neistinu te očekuju javno objašnjenje i ispriku djelatnicima bolnice Srebrnjak i cjelokupnoj javnosti.

“Zagrebački gradonačelnik nije govorio istinu na sjednici Gradske skupštine 23.prosinca kada je pred zastupnicima za govornicom Skupštine rekao da je nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva u potpunosti potvrdio tvrdnje Grada Zagreba i Gradskog kontrolnog ureda o nepravilnostima na Srebrnjaku”, navode u priopćenju.



Uz ispriku, kažu, Bandić bi trebao  predložiti i sankcije za sebe i svoje suradnike radi iznošenja neistinitih navoda.

Grad Zagreb je u prosincu protiv zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak podnio kaznenu prijavu za nadriliječništvo, zbog čega je Ministarstvo zdravstva i obavilo inspekcijski nadzor.

Ranije tog mjeseca, odlukom Upravnog vijeća bolnice s dužnosti ravnatelja Srebrnjaka smijenjen je Boro Nogalo, kojeg je nakon smjene podržao dio zaposlenika Srebrnjaka, negirajući optužbe koje su mu Grad Zagreb i Upravno vijeće stavljale na teret.

Komentari