Zagrebački glomazni otpad odlagat će se u Sesvetskom Kraljevcu: Direktorica firme zadužene za to kaže da oni Tomaševiću ulaze u susret

PIXSELL

Stanovnike Sesvetskog Kraljevca neki je dan zabrinula novost da će se narednih 70 dana kod njih odlagati cjelokupni zagrebački glomazni otpad. Ipak, Valentina Keblar, direktorica firme Unija Nova koja će taj otpad skladištiti kaže da nema razloga za brigu.

Imamo iskustva, nema razloga za brigu

Evo što je Keblar rekla: “Prostor koji imamo želimo imati čist i nama na uporabu, a ne kao skladište. Nismo odlagalište otpada, nego poduzeće koje gospodari otpadom”, navela je direktorica općih poslova Unije Nove.

Kako kaže, njihova tvrtka već se 60 godina sustavno bavi gospodarenjem neopasnim otpadom, svim njegovim vrstama. Nama je izuzetno drago što je došlo do toga jer nas, kao stanovnike Grada Zagreba, boli kad nam dođu prijatelji iz inozemstva i onda vide skladišta otpada po gradu, a mi ne znamo objasniti zašto je tome tako.

Možemo pomoći gradu

“Nadamo se da ćemo pomoći da se grad barem malo očisti” kazala je te pojasnila kako će se otpad kod njih odlagati možda i kraće od 75 dana. “Čistoća je u postupku dobivanja dozvole, ne vjerujemo da će trebati dva mjeseca, nego da će to biti brže riješeno.



“Nabavili su već drobilicu. Ova količina otpada koja dolazi sustavno će se i odvoziti. Neće biti takva količina kontinuirano na našoj lokaciji, ali i ono što bude neće prelaziti dopuštenu količinu” objasnila je.

“Prostor koji imamo želimo imati čist i nama na uporabu, a ne kao skladište. Nismo odlagalište otpada, nego poduzeće koje gospodari otpadom. Otpad, kaže, neće biti skladišten u zatvorenom prostoru poput hangara.”

Nismo mi birali lokaciju

“Ovo je ograđen prostor, kontroliran videonadzorom. U blizini nam se nalazi hidrantska mreža da možemo biti spremni” kazala je. Slažu se sa stanovnicima Sesvetskog Kraljevca koji ne žele da se njihovo područje dodatno zagadi.

“Ni mi to ne želimo, ovo je naš prostor. Mi tu želimo živjeti i raditi. Ono što možemo reći da ih umirimo jest da je ova lokacija kontrolirana, ima kompletno betonirano područje” ustvrdila je.

Otvorilo se i pitanje na koji je način Unija Nova napravila dogovor s Gradom. Naime, mnogi su ih prozivali kako je prvo napravljena ponuda, a tek onda zahtjev za javnu nabavu. Keblar naglašava da se tu ne radi o dogovoru, nego o postupku javne nabave.

Pomažemo Tomaševiću

“Mi smo se javili na pozivni natječaj. Što je bilo prije, to treba pitati kolege u Holdingu” tvrdi te dodaje: “Takve huškačke načine komunikacije samo služe da naprave nepotrebnu famu. Nismo svi u otpadu isti.”

“Premda nitko od nas ne zna gospodina Tomaševića, dajmo čovjeku priliku da nešto napravi bez toga da ga objesimo za 20 dana” kazala je dodajući kako se bave svojim poslom, a ne konkurencijom te zbog toga ne zna sa sigurnošću koliko je tvrtki moglo obaviti isti posao. “Vjerujem da nema puno tvrtki koje to mogu odraditi, malo je nas koji radimo sukladno zakonu. Radimo kako treba i trudimo se zadržati pozitivnu sliku”, piše Večernji list.

 

Komentari