Zagreb uvodi besplatno brzo antigensko testiranje: Pogledajte koje su sve novosti oko cijepljenja i testiranja u glavnom gradu

Ilustracija

Grad Zagreb je, u odnosu na prošlih par mjeseci, uveo neke novosti koje se tiču testiranja i cijepljenja protiv koronavirusa. Neke novosti tiču se promjene lokacija, a neke se tiču radnog vremena.

Novosti o ambulantama

Radno vrijeme turističke COVID-19 ambulante Doma zdravlja Zagreb Centar, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati. Pripravnost u turističkoj COVID-19 ambulanti je organizirana svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16 do 24 sata na broj telefona: 091/489-7022.

Turisti koji borave u smještajnim kapacitetima u Zagrebu u turističkoj će ambulanti moći obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta.

Kontaktirati se može na e-mail: korona.siget pri dzz-centar.hr i korona.siget pri gmail.com ili na brojeve telefona: 091 489 7021 i 01 6598 464.Oboljeli, ali ne hospitalizirani

Uspostavlja se i organizirano mjesto izolacije za goste i turiste oboljele od COVID-a 19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju te organiziranu karantenu ili samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih. Organizirana karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, u Aleji hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza do opoziva.

Besplatno testiranje!

Novost je i besplatni brzi antigenski test za građane. Stožer je također donio i odluku o provođenju besplatnog BAT-a za građane Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje.

Za građane koji se žele testirati BAT-om iz osobnih razloga, odnosno bez indikacije liječnika, test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a.

Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji Dom zdravlja Zagreb Centar – Siget, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8 do 11 sati bez prethodnog naručivanja.

Privremena obustava cijepljenja

Uz navedene, Stožer je donio odluku o privremenoj obustavi cijepljenja od 3. do 15. kolovoza za tri lokacije: Dom sportova (Trg Krešimira Ćosića 11), Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih pavlina 1) i Srednja tehnička škola Jelkovec (Vladimira Stahuljaka 1, Sesvete).

Cijepljenje u Zagrebu tijekom kolovoza bit će organizirano na lokaciji Zagrebačkog velesajma (Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15) ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.

Tako će Grad Zagreb osigurati potrebnu dostupnost, mogućnost kontinuiranih javnih poziva, mogućnost naručivanja putem e-građani i platforme “Cijepi se”, kao i pozivnih centara, uz istovremeno osiguravanje termina za docjepljivanje, odnosno dobivanje druge doze cjepiva, navodi se u priopćenju.

Komentari