REZULTATI U ZAGREBU Škoro pretekao Pavičić Vukičević u borbi za drugi krug, Tomašević nedodirljiv

DIP je u 21 sat počeo objavljivati prve nepotpune službene rezultate izbora.

Tomislav Tomašević (Možemo!, Zagreb je naš!, ORaH) 44,01%, Miroslav Škoro (Domovinski pokret) 12,23%, Jelena Pavičić Vukičević (BM 365) 12.09%,  Davor Filipović (HDZ) 9,91%, Joško Klisović (SDP) 7,80%, Vesna Škare Ožbolt (nezavisna) 5,21%, Zvonimir Troskot (Most) 3,98%, Davor Nađi (Fokus) 2,00%, Anka Mrak Taritaš (Glas) 0,81%, Željko Tokić (nezavisni) 0,42%.

Izlazne ankete

Prema izlaznim anketama koje je objavila Nova TV uvjerljivu pobjedu u prvom krugu odnosi Tomislav Tomavišević s 48,61 posto.



“Mrtvu” trku za drugi krug vode Jelena Pavičić Vukičević s 11,49 posto i Miroslav Škoro s 11,35 posto.

Na četvrtom mjestu je Davor Filipović s 10,29 posto, a peti je Joško Klisović sa 6,14 posto.

Od ostalih kandidata, Vesna Škare Ožbolt dobiva 3,60 posto, Zvonimir Troskot 3,52 posto, a Davor Nađi 1,99 posto,

Nijedna ranija anketa nije pokazivala da bi Tomašević mogao odnijeti pobjedu već u prvom krugu pa je u stožeru Možemo! odmah po objavi izlaznih anketa zavladalo oduševljenje.

“Imam razloga za ples, imamo svi razloga biti izuzetno veseli. Bilo bi možda dobro da Tomašević pobijedi u prvom krugu, da ne moramo čekati još dva tjedno, nego se odmah primiti posla i početi raditi”, rekla je za N1 Rada Borić te dodala da tko god uđe u drugi krug, ako ga bude, “ne može napraviti ništa”.

Zagrebačko izborno povjerenstvo: Ako je netko glasao samo za gradonačelnika ili Gradsku skupštinu može se vratiti i glasati za Vijeće gradskih četvrti i mjesnih odbora

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba pozvalo je u nedjelju biračke odbore da biračima, bez da ih predhodno pitaju, uruče sva četiri listića za glasovanje nakon što su dobili dva prigovora da se birače pitalo hoće li glasati samo za gradonačelnika.

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot glasovao je na svom biračkom mjestu.

Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, je također galasovala u prostorijama VII. gimazije u Ulici Jurja Križanića.

Pixsell

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš izašla je na izbore na svom biračkom mjestu. Glasovala je na lokalnim izborima u prostorijama OŠ Matka Laginje

Kandidat za gradonačelnika grada Zagreba Miroslav Škoro obavio je svoju dužnost na biračkom mjestu u OŠ Gračani u Zagrebu.

“Želim svima nama daleko veću gužvu na izbornim mjestima nego što su gužve na nekim izvršnim graničnim prijelazima”, kratko je izjavio i dodao da će večeras puno više toga reći.

Isto tako, u 10 sati je na svoje biračko mjesto u Osnovnoj školi Pantovčak stigao i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović.

U Zagrebu je svoju građansku dužnost obavio i kandidat za gradonačelnika Davor Nađi.

 

Nakon Jelene Pavičić Vukičević i Tomislava Tomaševića glasao je još jedan kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović. Svoju građansku dužnost obavio je u u Školi za cestovni promet u Maksimiru.

“Nadam se da će što veći broj Zagrepčana i Zagrepčanki izaći na izbore i na taj način utjecati na smjer budućeg razvoja grada, ali i dati snažniji legitimitet njihovim predstavnicima na svim razinama gradske vlasti. Očekujem ulazak u drugi krug”, izjavio je.

Tomislav Tomašević glasao je na zagrebačkoj Trešnjevci u OŠ Kralja Tomislava.

“Doista se nadam da će danas građanke i građani Zagreba izaći u što većem broju. Ovo su definitivno povijesni izbori jer nakon 20 godina Zagreb će dobiti novog gradonačelnika ili gradonačelnicu. Ili danas ili du drugom krugu. Međutim ono što je sigurno jest da se samo danas glasa o gradskoj Skupštini i da če se zapravo danas vidjeti tko će imati većinu u gradskoj skupštini. Ja sam jedva čekao ove izbore, a vjerujem da su i mnogi građani Zagreba jedva čekali ove izbore i, evo, konačno danas mogu iskoristiti to svoje pravo i glasati. Bit će veliki izazov. “, izjavio je Tomašević nakon što je glasovao.

Prva je svoje biračko pravo iskoristila kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević na adresi Aleja Antuna Augustinčića 12, u prostorijama OŠ Antuna Gustava Matoša.

“Hvala vam lijepo na dolasku, na interesu. Ja očekujem da će se građani odazvati pozivu i doći glasati na četiri razine odgovornosti za svoje predstavnike u Vijeći mjesnog odbora, Vijeću gradske četvrti, gradskoj skupštini i za gradonačelnika odnosno gradonačelnicu. Očekujem da će odaziv biti dobar, jako je važno doći na biralište iskoristiti svoje biračko pravo, ali i građansku dužnost. Glasači polako dolaze, nadam se da ćemo svi imati strpljenja i poštovati epidemiološke mjere”, kazala je po izlasku Pavičić Vukičević,

Matija Habljak/PIXSELL

Komentari