Zagreb kupuje opremu za zbrinjavanje glomaznog otpada: Umjesto plaćanja Pripuzu, posao preuzima Čistoća

Već je bilo najavljivano kako će Grad Zagreb preuzeti zbrinjavanje svog ili barem dijela otpada na sebe, odnosno gradske tvrtke. Nabavkom nove opreme učinjen je prvi korak.

Grad Zagreb odabrao je najpovoljnije ponude za kupnju drobilice i usitnjavača glomaznog otpada. Nabavkom te opreme gradska tvrtka Čistoća preuzeti će obavljanje zbrinjavanja glomaznog otpada te se više za to neće angažirati privatne tvrtke.

Za kupnju se izdvaja nešto manje od šest milijuna kuna, a nabava će biti sufinancirana iz fondova Europske unije koja će pokriti čak polovicu troškova nabave.

Podsjetimo, prošloga tjedna gradonačelnik Tomislav Tomašević poništio javni natječaj za oporabu glomaznog otpada te je najavio da će taj posao od sada, umjesto privatnih tvrtki, raditi gradska tvrtka Čistoća. Istaknuo je i kako će time, prema procjeni Čistoće, uštediti oko 33 milijuna kuna godišnje na glomaznom otpadu.



U javnom natječaju tražena je ponuda za mobilnu drobilicu za građevinski otpad, te mobilni usitnjivač za glomazni otpad.

Na natječaju je najpovoljnijom ponudom pobjedila tvrtka Lager Bašić iz Donjeg Stupnika, dok je konkurencija odbačena pod opravdanjem kako ponude nisu bile potpune.

Komentari