Zadravec: Medijski napisi pokazuju da je odluka o smjeni već donesena

Dijana Zadravce/Facebook

Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec ustvrdila je u četvrtak kako iz medijskih napisa proizlazi da je odluka o smjeni već donesena. O njenoj smjeni trebalo je odlučivati Ustavno vijeće bolnice ali je sjednica odgođena na zamolbu ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Riječje o incidentu od 18. prosinca, kada je na jutarnjem sastanku Zadravec verbalno, a potom i fizički napala Miju Primorac, voditeljicu Odjela nabave medicinskih proizvoda u toj bolnici.

“S obzirom na medijske napise, koji očito potječu izravno iz Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, imam potrebu reći da otkazivanje i zakazivanje nove sjednice Upravnog vijeća ‘za moju smjenu’ nema nikakvog smisla. Iz medijskih napisa jasno proizlazi da je odluka o mojoj smjeni već donesena, a potvrđivanje Upravnog vijeća takve odluke predstavlja pravnu farsu”, poručila je Zadravec u priopćenju.

“Upravo onaj koji je rekao da će se u potpunosti poštovati pravna procedura je dopuštanjem medijskih objava o mojoj smjeni tu proceduru prekršio. Po mojem mišljenju, situacija je više nego sazrela da nadležna tijela preispitaju cijelu proceduru”, navodi Zadravec



Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je u četvrtak da je zamolio predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice da odgodi sjednicu o sudbini Zadravec kako bi se ona, poštujući demokratske i pravne standarde, mogla braniti pred svim članovima Vijeća, s obzirom da dva člana Vijeća u utorak, kada se sjednica trebala održati, nisu bila u Hrvatskoj.

Proceduru u kojoj su saslušani svi sudionici događaja provelo je Povjerenstvo za unutarnji nadzor.

Povjerenstvo: Zadravec prekoračila ovlasti

Nalaz povjerenstva pokazuje da je Zadravec napravila tešku povredu ovlasti iz radnog odnosa, objavio je Index.hr.

“Povjerenstvo je iz iskaza i pisanih očitovanja utvrdilo da se između Dijane Zadravec i Mije Primorac dogodio sukob koji prelazi granice primjerenog poslovnog ponašanja između zaposlenika. S obzirom da je Zadravec nadređena Primorac i prva je započela sukob prema iskazima svjedoka, Povjerenstvo je smatralo da je Zadravec prekoračila svoje ovlasti udarajući Miju Primorac po ruci u kojoj je imala mobitel i prijeteći joj otkazom”, navodi Index.

Komentari