Zadravec: Iza mene stojim samo ja, zanima me jedino pozicija ravnateljice

Foto: Facebook

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec komentirala je stanje u bolnici.

“Ukazujem na nepravilnosti koje zamjećujem u svojem radu kao predstojnica i kao prije, zamjenica ravnatelja. Prema tome, neću se pomiriti s činjenicom da se u javnom zdravstvenom sustavu događaju takve stvari da se krade novac poreznih obveznika i da se sve pušta da ide svojim tokom i da se prikazuju financijski gubici, a zapravo se iza toga velikim dijelom krije, ne liječenje bolesnika nego otuđivanje novaca, nas poreznih obveznika”, rekla je za RTL.

Pojasnila je i kome je prijavljivala nepravilnosti.

“Prijavila sam više puta Općinskom državnom odvjetništvu i Županijskom državnom odvjetništvu kroz više godina. znači, iz 2016. prijavila sam stjecanje nepripadajuće materijalne koristi koje se dogodilo u KBC-u Sestre milosrdnice, na temelju falsificiranih službenih dokumenata. Konkretno, pisali su se prekovremeni sati koji se nisu odradili. Nadalje, prijavila sam zloupotrebu službenih ovlasti. Prijavila sam ministra Beroša za nezakonito snimanje našeg privatnog razgovora i za stavljanje na razglas i zadnje što sam prijavila, ali još prije toga gospođu Miu Primorac koja je namještala natječaje za moj europski projekt težak 32 milijuna kuna gdje je bila u sukobu interesa i namještala tvrtki”.


Komentirala je i u kojoj su fazi ti slučajevi koje je prijavila.

“Nedavno sam otkrila da se falsificiraju dokumenti da se potpisuje na mjesto predstojnice što sam ja. Odjelni liječnici, doktor Klaus i doktor Čulo, prijavila sam Županijskom državnom odvjetništvu. Za sada, osim za ministra Beroša, bila sam pozvana u Heinzelovu, dala sam svoj iskaz, a po ostalim predmetima nemam saznanje u kojoj su fazi”.

Rekla je da ne osjeća odgovornost za odlazak radiologa.

“Apsolutno ne, ali mi je krivo da se zapravo nije do sada detektirao problem manjka radiologa koje sam ja već pokušala nadomjestiti s raspisivanjem 24 specijalizacije za KBC Sestre milosrdnice iz radiologije što sam unijela u Nacionalni plan Ministarstva zdravstva. Moram još reći, odlasci radiologija su uzrokovani i odlaskom u mirovinu, njih osam, a pritom sam zaposlila 20 liječnika, 7 specijalista iz drugih kuća i 13 specijalizanata,…”.

Osvrnula se i na kritike HUBOL-a.

“Pa postavila bih pitanje tko je HUBOL i što je HUBOL? HUBOL je udruga liječnika, odnosno bolničkih liječnika. Ja sam bolnički liječnik i ne znam nikog od bolničkih liječnika koji su u HUBOL-u. Oni su imali stanovitu ulogu u štrajku liječnika 2013. kada sam bila v.d. predstojnice i tada sam od njih doživjela napad zato što su oni htjeli slomiti bilo kakvo provođenje zdravstvene zaštite, a ja sam bila u svojstvu v.d. predstojnice zaista u poziciji da sam morala osigurati zdravstvenu zaštitu pacijentima”, tvrdi.

Dodala je da iza nje ne stoji politika. “Iza mene stojim samo ja”.

Komentirala je navode da bi mogla postati nova ministrica zdravstva i poručila da je ta pozicija ne zanima. “Mene zanima jedino pozicija ravnateljice KBC Sestre milosrdnice zato što imam plan i program. Znam tu kuću jako dobro”, poručila je.

Komentari