Zadarski HDZ-ov dožupan o teniskom turniru: Ovo je ipak bio veliki uspjeh za Zadar i Zadarsku županiju

HRT

U emisiji Tema dana na HRT-u gostovali su zadarski epidemiolog dr. sc. Alan Medić te načelnik Zadarskog županijskog stožera civilne zaštite i zadarski dožupan HDZ-ovac Šime Vicković.

“Hrvatski zavod za javno zdravstvo je izdao jasne upute na koji način se organiziraju ovakve manifestacije i događaji. Svi mi koji smo bili sudionici samoga događaja, svi natjecatelji i organizatori su bili dužni pridržavati se tih uputa”, kazao je Vicković te dodao kako smatra da su svi pomalo krivi za ovu situaciju.

“Socijalna distanca je potrebna, svakodnevno nema rukovanja, nema grljenja i ljubljenja i trebamo biti udaljeni 2 m jedan od drugoga”, dodao je Vicković.

“Nismo pogriješili”

Na pitanje je li mu žao što se ovaj turnir održao, je li ipak bilo prerano za njega, Vicković je odgovorio:



“U trenutku kada se donijela odluka o održavanju ovakvog turnira situacija na području RH je bila pozitivna u smislu epidemiološke slike i mislim da nismo pogriješili. Nažalost, činjenica je da smo imali jednu pozitivnu osobu i koja je napravila određeni, idemo tako reći, nered sada među nama području zadarske županije”.

“Smatram da nismo pogriješili, jer ovo je ipak bio veliki uspjeh za grad Zadar i Zadarsku županiju”, zaključio je Vicković.

Kako će to utjecati na sezonu?

“To ćemo znati kad sezona prođe. Ono što je dobro u ovoj našoj situaciji je da smo mi vrlo brzo, u nekoliko sati uspjeli intervenirati, iskomunicirati s velikim brojem ljudi, odraditi jedan veliki broj testiranja i kao što vidim s mojom ekipom koja i u ovom trenutku radi u Zavodu za javno zdravstvo – situacija je znatno mirnija”, rekao je Medić.

“Mislim da iz ovoga možemo izvući jednu dobru poruku, a to je da ubuduće za svako organiziranje ovakvih manifestacija, bili to koncerti, bile to priredbe, vidimo da se održavaju turniri, nogometne utakmice u cijeloj Hrvatskoj pa i u našem okruženju – da zaista organizatori budu još spremniji”, kazao je Medić i dodao da uvijek pogledamo tko se nalazi pored nas.

“Ja uvijek govorim svojim kolegama na poslu – da razmišljamo kao da je uvijek netko od nas pozitivan i da ako tako razmišljamo onda ćemo štiti sebe i drugoga”, kazao je epidemiolog Medić za HRT.

Komentari