VREMENSKA PROGNOZA Za vikend stabilizacija vremena, ali uz sve hladnija jutra

Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a i Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a pripremio je vremensku prognozu za subotu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo, prijepodne i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u Posavini. Vjetar povremeno umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8 °C, a najviša dnevna oko 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro malo svježije, a dnevna temperatura malo viša nego na istoku. Bit će promjenjivo oblačno i uglavnom suho, ujutro ponegdje uz kratkotrajnu maglu.

Sjeverni Jadran i gorje

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Ujutro po gorskim kotlinama ponegdje može biti magle. Uz obalu će ujutro puhati umjerena bura, zatim sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 2 do 4 °C, na Jadranu između 8 i 11 °C. Najviša dnevna od 10 do 12 °C, uz obalu između 15 i 17 °C.



U Dalmaciji promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, a mogući su i pljuskovi, osobito u unutrašnjosti. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura ujutro od 6 do 8 °C, na moru između 11 i 13 °C, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 18 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, gdje će biti promjenjivo i nestablno. Mjestimice će biti kiše, pa i u obliku pljuskova, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni.”

Početkom novoga tjedna stabilnije, ali…

Idućih dana u unutrašnjosti većinom stabilno i barem djelomice sunčano. Ujutro mjestimice magla, a početkom idućeg tjedna ponegdje i slab mraz. Dnevna temperatura zraka u postupnom porastu.

Od nedjelje na Jadranu pretežno sunčano i toplije. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar, a u utorak jugo i jugozapadnjak, piše HRT.

Komentari