Za specijalizaciju i edukaciju zdravstvenih djelatnika Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja 1,7 milijuna kuna

Foto: Bozo Radic / CROPIX

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u srijedu 1,7 milijuna kuna vrijedne ugovore o sufinanciranju stanarina, specijalizacija i edukacija zdravstvenih djelatnika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Ugovori se odnosi na zdravstvene djelatnike u dubrovačkoj Općoj bolnici, zavodima za hitnu medicinu i javno zdravstvo te domovima zdravlja u Dubrovniku, Korčuli, Metkoviću i Pločama te u Domu zdravlja “Dr. Ante Franulović” u Veloj Luci.

“Dobroslavić je istaknuo kako su ugovori dokaz nastojanja da se osiguraju što bolji uvjeti rada županijskih zdravstvenih ustanova, nevezano za pandemiju koronavirusa.

“Zdravstvo nam je važno, i te su nam obveze prioritet. Ne znamo kako će se proračun puniti, ali smo za zdravstvo osigurali 16,5 milijuna kuna, što je više nego proteklih godina.

U okviru tih sredstava 2,5 milijuna kuna za radiološke uređaje u dubrovačkoj bolnici, 200 tisuća kuna za Dom zdravlja Korčulu, nabavljamo i nova vozila za hitnu pomoć i sanitetski prijevoz, a još smo izdvojili dva milijuna kuna za interventne potrebe zdravstvenih ustanova za vrijeme pandemije”, rekao je Dobroslavić.



Provode se i projekti iz EU fondova

“Napomenuo je kako se provode i projekti iz EU fondova, ponajprije dva projekta dnevne bolnice u Metkoviću i Dubrovniku vrijedna 50 milijuna kuna, Objedinjeni hitni bolnički prijem dubrovačke bolnice vrijedan 25 milijuna kuna te četiri milijuna kuna vrijedan projekt zdravstvene zaštite na otocima.

“Ove godine smo povećali i broj stipendija za zdravstvo, a dodali smo još jedan razred u Medicinskoj školi u Dubrovniku”, dodao je Dobroslavić.

“Dubrovačko-neretvanska županija s 480 tisuća kuna sufinancira stanarine zdravstvenih djelatnika dubrovačke bolnice, sa 192 tisuće kuna stanarine djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu te s po 170 tisuća kuna specijalizaciju i edukaciju zdravstvenih djelatnika domova zdravlja u Dubrovniku, Metkoviću, Pločama, Korčuli i Vela Luci te u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Komentari