Za ovogodišnju, 53. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva selektirani radovi

Za ovogodišnju, 53. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva koja će se održati od 26. do 28. studenog u Požegi, prijavilo se ukupno 157 filmova, a odabrano je 11 igranih, sedam dokumentarnih i animiranih filmova te tri eksperimentalna.

Revija se održava u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i GFR film-video Požega, a popis selektiranih filmova dostupan je na poveznici: https://revija.hfs.hr/natjecateljski-program-2021/.

Ove su godine selektori bili filmski montažer i kritičar Slaven Zečević, animator i redatelj Simon Bogojević Narath, redateljica i producentica Sanja Šamanović, snimatelj i redatelj Boris Poljak te redatelj i montažer Damir Čučić.

Žiriranje na Reviji, koje je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e, održat će se 28. studenog u Požegi, a moći će se pratiti i online.



Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija, te središnje okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma.

Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu.

Komentari