Za nesreću iz 2010. godine u kojoj je poginula studentica, Marin Čolak osuđen na dvije godine zatvora

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Marin Čolak nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je u studenome 2010. godine poginula dubrovačka studentica Ivana Obad (20), a Dalibor Opačak oslobođen je optužbe.

Kada je čuo da je oslobođen, Opačak je sjeo na stolac i rasplakao se. Optuženi Čolak i Opačak na ponovljenom suđenju izjasnili su se da nisu krivi.

Prema optužnici, Čolak se tereti da se 5. studenoga 2010. u 12.20 sati kretao autocestom A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci lijevim prometnim trakom brzinom od 181,5 kilometara na sat, dok se Nissan u kojem je bio Dalibor Opačak kretao desnim trakom. Čolak je započeo prelazak iz lijevog u desni prometni trak, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Opačak je vozeći se brzinom od 205,3 kilometara na sat započeo kočiti, no zbog brzine nije mogao smanjiti brzinu na vrijeme. Zbog toga su se automobili okrznuli. Nissan se prednjim lijevim kotačem dotaknuo sa zadnjim desnim kotačem Ferrarija. Taj je dodir destabilizirao Ferrari koji se počeo se nekontrolirano kretati te je sletio desno izvan kolnika. Automobil se prevrnuo i zapalio, pri čemu je poginula Ivana Obad.



U prvoj presudi i Čolak i Opačak osuđeni su na po tri godine zatvora, a bilo im je zabranjeno i upravljanje automobilom na godinu dana. No tu je presudu u rujnu 2018. ukinuo Županijski sud u Rijeci, smatrajući da je sud prekoračio svoje ovlasti navevši nešto čega nije bilo u činjeničnom opisu optužnice, čime je, prema stavu Županijskog suda u Rijeci proširio optužbe, piše Večernji list.

 

Komentari