Za izbor novog stranačkog vodstva HSS-a prijavljeno 1177 delegata

Facebook

Glavna izborna skupština HSS-a održat će se 30. srpnja kad bi 1177 delegata trebalo izabrati novo stranačko vodstvo, priopćeno je u petak iz HSS-a čije vodstvo je demantiralo tvrdnje pojedinih članova da raspisivanje izborne skupštine nije u skladu sa statutom.

Iz Predsjedništva HSS-a u priopćenju su demantirali izjave pojedinih članova HSS-a o tome kako se Glavna izborna skupština koju su zakazali za 30. srpnja neće održati ili da odluka o njezinu raspisivanju nije u skladu sa Statutom HSS-a.

“Jednako tako nisu istinite izjave ili informacije da se bilo koja članica ili član navodno ne može ili ne smije kandidirati za bilo koju funkciju u stranci. Sve takve izjave samo su dio unutarstranačke predizborne kampanje budući da je već najmanje troje članova neslužbeno najavilo svoje kandidature za predsjednika stranke”, poručili su iz vodstva HSS-a.

Naglasili su da sve članice i članovi HSS-a imaju puno pravo i mogu se kandidirati za sve funkcije koje se biraju na Glavnoj izbornoj skupštini.



Rokovi za kandidature za sve funkcije (predsjednik, potpredsjednici, birani članovi Predsjedništva, Statutarno povjerenstvo, Nadzorni odbor, Časni sud) još uvijek teku.

Zadnji dan za predaju kandidatura je četvrtak, 23. srpnja, stoji u priopćenju koje je potpisao glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik Željko Lenart.

Kada je pak riječ o delegatima koji će sudjelovati na Glavnoj izbornoj skupštini, iz HSS-a su izvijestili da su do četvrtka, 16. srpnja, do kad je bio krajnji rok za predaju, urudžbirana imena 1177 delegatkinja i delegata s pravom glasa iz cijele Hrvatske.

To je, kako su istaknuli, ujedno i maksimalan broj delegata, a konačan broj znat će se kad se provjeri zadovoljavaju li svi prijavljeni uvjete za sudjelovanje na Glavnoj izbornoj skupštini, koji su propisani Statutom HSS-a.

Komentari