Za blagdan svetoga Ilije bit će nam sunčanije i toplije, a onda opet nestabilno

“U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, s umjerenom i povećanom naoblakom. Uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 27 i 29 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno sunčano vrijeme, poslijepodne povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano i vrlo toplo. U gorskim krajevima djelomice sunčano, a u Gorskom kotaru mjestimično može biti kratkotrajnih pljuskova. Ujutro uz obalu slab burin, a tijekom dana južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, uz obalu između 17 i 19 °C. Najviša dnevna od 25 do 27 °C, na moru između 27 i 29 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije obilje sunčanog vremena, te vrlo toplog i vrućeg, ali u njezinoj unutrašnjosti ponegdje može biti umjerene naoblake. Vjetar slab zapadni, prema otvorenom moru umjeren do jak sjeverozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16 °C, uz obalu između 16 i 20 °C, a najviša dnevna od 27 do 31 °C.”



U utorak većinom suho pa opet nestabilno

“U utorak na kopnu pretežno sunčano i vruće, a u srijedu prolazno naoblačenje i osvježenje, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova. U četvrtak djelomice sunčano i malo toplije, ali u gorju još može biti lokalnih pljuskova.

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano, vrlo toplo i vruće. U srijedu na sjevernom dijelu uz umjeren razvoj oblaka lokalno će biti pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari