Za 3500 kuna ljudima propisivao bespotrebne lijekove. Zaradio prijavu Uskoku

Ilustracija Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

USKOK pokreće istragu protiv dvojice muškaraca zbog osnovane sumnje za primanje i davanje mita. Odluku su donijeli na temelju kaznene prijave PU koprivničko-križevačke.

Kako stoji u priopćenju DORH-a, osnovano se sumnja da su se, u razdoblju od 22. svibnja 2019. do 18. lipnja 2019., u Gregurevcu, jedan liječnik i jedan zaposlenik trgovačkog društva dogovorili da će liječnik bez stvarne potrebe propisivati ljudima lijekove koje distribuira trgovačko društvo drugookrivljenog.

Primao isplate na račun

Liječnik primarne zdravstvene medicine u ordinaciji opće medicine, koji je prvookrivljeni u kaznenoj prijavi, za svaki proizvod ili lijek dotičnog trgovačkog društva, koji je bez potrebe propisao pacijentima, dobio je 3500 kuna na račun, piše Telegram.

“Nakon toga je prvookrivljeni većem broju svojih pacijenata, bez obzira na stvarne potrebe njihovog zdravstvenog stanja, propisivao proizvode koje distribuira spomenuto trgovačko društvo, za što je na svoj bankovni račun primio uplatu tog društva u dogovorenom iznosu, prikazanu kao isplatu na temelju ugovora o autorskom djelu”, stoji u priopćenju DORH-a.



Komentari