Vukovarsko-srijemska županija pomaže obnovu potresom stradalog područja

Vukovarsko-srijemska županija uključit će se u obnovu kuća i komunalne infrastrukture na potresom stradalom području Sisačko-moslavačke županije, zaključeno je na sjednici koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika te županije održanoj u četvrtak u Vinkovcima.

“U tom smislu želimo objediniti našu pomoć i na pravilan način je organizirati i u koordinaciji sa Sisačko-moslavačkom županijom, usmjeriti na područja kojima je pomoć najpotrebnija. Želimo pomoći pri obnovi obiteljskih kuća, pri uvođenju električnih, vodovodnih, plinskih i drugih instalacija tako da ljudi mogu što prije u njima ponovno živjeti”, kazao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Župan Galić je pozvao sve vukovarsko-srijemske općine i gradove da zajedničkim snagama i koordinirano osiguraju financijska sredstva za pomoć u obnovi razrušenih kuća i zgrada nakon potresa. U raspravi, u kojoj je sudjelovao i ministar obrane Mario Banožić koji je također bio nazočan sjednici koordinacije, gradonačelnici i načelnici podržali su inicijativu te je zaključeno kako će se u dogovoru sa Stožerom Sisačko-moslavačke županije i županom Ivom Žinićem, definirati objekti za čiju će cjelovitu obnovu Vukovarsko-srijemska županija, zajedno s općinama i gradovima, osigurati financijska sredstva.



Komentari