Vuk Vuković: Zagreb je bio eklatantan primjer kako ta koruptivna hobotnica funkcionira na lokalnoj razini

Twitter

Vuk Vuković iz Ekonomskog savjeta Glasa Poduzetnika komentirao je najnovija uhićenja u Zagrebu.

Svoje komentare iznio je kao gost Newsrooma N1.

“Mislim da je to već dugo godina bilo očito. Zagreb i pokojni gradonačelnik su bili inspiracija za moje istraživanje o korupciji u jedinicama lokalne samouprave. Tragično je da tu osobu nismo kaznili na izborima. Biologija je morala učiniti svoje da se konačno dogodi promjena u gradu”, rekao je Vuković.

Zagreb je bio eklatantan primjer na lokalnoj razini kako ta koruptivna hobotnica funkcionira. Sada otkrivamo njene dijelove, nadam se da će se ići dublje i šire, da se cijela ta hobotnica makne i da bude primjer kako to i na državnoj razini treba raditi”, dodaje.



O korupciji i aferama se puno piše i govori, no malo toga dobije sudski epilog. Vuković kaže da je korupcija puno veća na lokalnoj razini.

“Pogotovo u mjestima gdje nema jakih medija. Korupcija je puno veća na lokalnoj razini. Da, nema ni tog sustava kazni i to je problem. Tu dolazimo do problema pravosuđa koje je neefikasno, politički motivirano i nije neovisno od politike. Čak i kada se uhiti nekoga, pitanje je hoće li ta osoba biti osuđena”, rekao je.

Vidjet ćemo s ovima sada, možda budu osuđeni, nemaju više političku zaštitu. Ja sam optimistčan. Proći će još vremena da se stvari promijene, mlada smo demokracije. Treba stalno vršiti pritisak, i od medija i od civilnog društva, prema pravosuđu, da se te stvari počnu mijenjati”, zaključuje Vuković.

Komentari