Vučićev miljenik mogao bi ostati bez licence: ‘Podnose zahtjev sad kad je epidemija završila i kad se ispostavilo da sam u pravu’

Twitter

Protiv prof. dr. Branimira Nestorovića, člana srpskog Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa, podnijet je zahtjev etičkom odboru Liječničke komore Srbije. U zahtjevu je navedeno da je Nestorović svojim “javnim nastupima kao član Kriznog stožera za suzbijanje epidemije Covida-19 narušavao ugled i nanosio štetu liječničkoj profesiji, kao i zdravstvo u cjelini”.

Inicijatora za podnošenje zahtjeva, kako doznaje Telegraf, je dr. Đorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na beogradskom Medicinskom fakultetu, a podržalo ga je još šest kolega i jedna umirovljena liječnica.

SKANDALOZNE IZJAVE SRPSKOG PULMOLOGA ‘Imao sam koronu, ali nisam bio u samoizolaciji. Oboljeli je kašljao u mene, ali imam jak imunitet’



Etički odbor Liječničke komore Srbije sljedećeg će tjedna raspravljati o zahtjevu grupe članova da se poznati profesor i pulmolog javno osudi zbog izjava koje je davao kao član Kriznog stožera. Tom javnom osudom bi se, u najgorem scenariju za osebujnog stručnjaka, profesoru Nestoroviću moglo oduzeti pravo na rad u struci.

Zadatak etičkog odbora bit će da utvrdi postoji li materijala da se protiv Nestorovića pokrene postupak pred sudom časti. U slučaju pokretanja postupka tužitelji moraju dokazati da su njegove izjave izazvale štetu.

‘Podnose zahtjev kad je sve prošlo’

Profesor nije posebno uzrujan zbog ovog poteza njegovih kolega.

“Sad kad je prošla epidemija i kad se ispostavilo da sam za sve bio u pravu, ispao sam najneetičniji liječnik u Srbiji zato što sam bio na konferenciji za novinare s Vučićem. Ovdje su se poklopili različiti interesi, ima tu i taštine, ali ponajviše politike. Potpisnike zahtjeva Liječničkoj komori, ako zaista nešto učine, tužit ću redovnom sudu”, poručuje Nestorović koji je uvjeren da je bio u pravo oko svega što je rekao o koronavirusu.

‘Moj je deda gladovao i prešao Albaniju i zato sam otporan na neke bolesti. Teslu je ubio Hitlerov specijalac’

“Podnose zahtjev sad kad je epidemija završila, kad je sve prošlo i ispostavilo se da sam bio u pravu. Jesam li rekao da će epidemija trajati tri mjeseca, da virus nije opasan, da će smrtnost biti mala, da će umrijeti 250 ljudi… Sad ih, čini mi se, najviše nervira što sam za sve bio u pravu”, kaže Nestorović.

Zanimljivo je da su prorežimski tabloidi inicijativu da se Nesteroviću oduzme licenca nazvali sramotnom, prenosi Jutarnji list.

Komentari