Vučić: Zašto Hrvatska kupuje borbene avione? Hoće napasti Austriju i Sloveniju?

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić gostovao je na prorežimskoj televiziji Pink te komentirao izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, borbene avione koje nabavlja Hrvatska, ali i sankcije Rusiji, prenosi Index.

Vučić je rekao da Srbija nabavlja oružje za obranu pa se zapitao zašto Hrvatska kupuje borbene avione Rafalee i američke borbene helikoptere Kiowe.

“Što, hoće napasti Austriju i Sloveniju? Pa se Milanović čudi… Ima tu još nešto gore. Ključni odnosi u budućnosti su odnosi s Bošnjacima. A oni mrtvi hladni mene pitaju zašto ja puštam Dodika da priča sa mnom o čemu hoće. Kao da sam ja policajac”, rekao je Vučić.

“Kosovo ne postoji”
“A onda kažu kako Srbija misli da se može naoružavati, a ljuta je što se naoružava Kosovo. I onda se zapitate jesu li ti ljudi svjesni što govore. Srbija je suverena, međunarodno priznata država. Kosovo ne postoji. A onda oni koji svakoga dana pričaju o Republici Srpskoj, tako olako priznaju nezavisnost neke druge teritorije”, rekao je Vučić.



“S ponosom mogu reći da Srbija poštuje međunarodne principe i moral. A što se tiče oružja – hoćete li tu igru da igramo? Jedino što rade je slanje oružja po cijelom svijetu. Mi kupimo defenzivno oružje, za koje su pričali da su stare kineske krntije. A onda shvate da to nisu krntije, niti stare, i da su vrlo efikasne. Pozivam ljude da dođu 30. travnja na Batajnicu, da vide naše najsuvremenije sustave protuzračne obrane”, ustvrdio je srpski predsjednik.

“Skupo nas stoji to što nismo uveli sankcije Rusiji”
Vučić je rekao da Srbiju skupo stoji to što nije uvela sankcije Rusiji, ali “kad bismo to napravili, koštalo bi nas naših principa”..

“Mi na našem primjeru znamo sve. Rusija je od 2001. godine uvijek pružala podršku teritorijalnom integritetu Srbije. Ne zaboravljajte da su nam Rusi zabranjivali letove devedesetih. Ali to je bilo neko drugo vrijeme. Naše je da se ponašamo u skladu s međunarodnim javnim pravom i da poštujemo principe, čime smo ušli u red malog broja zemalja koje se mogu time pohvaliti. Skupo nas košta ovo, ali moramo donositi odluke na dnevnoj razini i boriti se za građane Srbije”, rekao je Vučić.

 

Komentari