VUČIĆ STAO U OBRANU ĐOKOVIĆA: Zašto ga maltretirate i iživljavate se, ne samo nad njim i njegovom obitelji, nego cijelom jednom nacijom?

Robert Fajt / CROPIX

Australski savezni sud u nedjelju će odlučiti o žalbi Novaka Đokovića nakon što mu je vlada u petak, usprkos sudskoj presudi u njegovu korist, drugi put poništila vizu i naredila deportaciju.

O cijeloj situaciji oglasio se i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

“Suočeni smo s mnogo problema i s brojnim pritiscima u regiji te iz dijela svijeta. No, našem narodu nikad nisu uspjeli oduzeti ponos, srce i dostojanstvo. To govorim zbog svega što se događa u Melbourneu. Napadi i pritisci na Đokovića, na Srbina dosegnuli su prevelike razmjere da se ne bih javio. Vjerojatno ne bih rekao ni riječ da se nakon ponovnog oduzimanja vize Novaku Đokoviću nije javio australski premijer Scott Morrison. On je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja tu odluku. Začuđen sam da organi vlasti mogu donijeti takve odluke iznad odluke suda.

Zamislite kako bi to kod nas izgledalo? Puno važnije je moralno pitanje. Ako ste Đokoviću željeli zabraniti da deseti put osvoji taj turnir, zašto to niste napravili odmah? Zašto ga maltretirate i iživljavate se, ne samo nad njim i njegovom obitelji, nego cijelom jednom nacijom? Je li to potrebno da dobijete izbore? Evo, pojavio se jedan predsjednik iz jedne male zemlje koji to smije reći premijeru jedne velike zemlje. Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet neće promijeniti naš stav o Đokoviću.



Možete pisati stotine najgorih tekstova o njemu, ali on će ostati najveći tenisač svih vremena i on će uvijek biti u našim srcima. A vi, koji mislite da iživljavanjem nešto postižete, nikada nećete prići ne Novaku Đokoviću već bilo kojem običnom čovjeku i vašeg i našeg naroda. Srbija će biti uz Đokovića i znat će vam odgovoriti ponašajući se puno ljepše nego što se vi ponašate prema njemu. Živjela Srbija, Novače, mi smo uz tebe”, rekao je Vučić, prenosi N1.

Komentari