VUČIĆ PLANIRA PRIVATNO POSJETITI JASENOVAC! Iz Vlade jasna poruka: Ideja “srpskog sveta” ovdje neće proći

Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je u nedjelju privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, no hrvatske vlasti neće mu dopustiti ulazak u zemlju, doznalo se neslužbeno.

Naime, prema izvorima iz Vlade, Vučić je kontaktirao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu.

Pozvao je Pupovca da mu se pridruži i rekao da, ako smatra da je potrebno, o njegovu posjetu obavijesti hrvatsku vladu, što je Pupovac i učinio, a u vladi su ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsjednik planirao napraviti kaos u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Sve htio napraviti mimo procedure
Plan mu je bio bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s veleposlanstvom, prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno njezina entiteta Republike Srpske i doći oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac, navodi list.



Iz vlade su neslužbeno naveli da Vučić nije poštovao nijedan protokol, da je sve htio napraviti mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima te da je sa svojim TV ekipama htio prijeći hrvatsku granicu i ovdje raditi što želi.

Iz Vlade su mu pak, jasno poručili da ideja “srpskog sveta” ovdje neće proći.

Vučić se o svemu još nije oglasio, kao niti srpski mediji.

Komentari