Vučić o Putinovoj izjavi: Zima će nam biti vrlo hladna, a sljedeća će biti polarna

Ivana Batev/CROPIX

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je izjavu ruskog šefa države, Vladimira Putina, da Europi i svijetu slijedi katastrofa.

Vučić je rekao da će ova zima za sve biti vrlo hladna, a da će sljedeća biti polarna za čitavu Europu.

„Ova će zima će za sve nas biti vrlo hladna, a sljedeća će biti polarna za cijelu Europu. Čini mi se da nitko ne želi rješenje. Bojim se da svi iščekuju poraz s druge strane. A ako ste mislili da ćete lako vojno pobijediti Rusiju… Nadam se da nama ostaje da se dobro pripremimo i za hladnu i za polarnu zimu“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da će zemlje “Otvorenog Balkana” uputiti pismo Europskoj komisiji kako bi dobili pomoć za uvoz električne energije tijekom zime.“Ako cijela Europska unija poduzima mjere štednje, mi se ne možemo ponašati kao raspikuće i kao da se ništa ne događa oko nas. Morat ćemo donositi mnogo važnih odluka, jer ni jesen neće biti laka, zima će biti još teža”, rekao je Vučić.

On rekao da bi bila potpuna katastrofa za Srbiju da nije kupovala plin u svibnju i lipnju.

“To je bio spas za nas. Govorim o kupovini plina na tržištu i što smo potpisali aneks ugovora s Rusima. Mi bez ‘Turskog toka’ ne bismo imali plin, ne bismo imali ništa. Imali bismo po 8 do 12 sati isključenja električne energije, koja, kao što znate, i dalje nemamo”, rekao je Vučić, prenosi Nova.rs.

 

Komentari