Vučić neće na konferenciju EPP-a Zagreb: Tuži se na “medijsku harangu” protiv njega

Cropix

Predsjednik Srbije i vođa Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odlučio je da neće sudjelovati na Kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu 20. i 21. studenog.

Vučić je čelniku EPP-a Josephu Daulu u pismu zahvalio na pozivu da se obrati Kongresu u Zagrebu, na koji je pozvan kao predsjednik SNS-a, navevši kao razlog hajku koja se protiv njega vodi u hrvatskim medijima.

Vođa SNS-a je naveo kako je pripremio “ozbiljnu analizu događanja u regiji, kao i onoga što bismo svi zajedno morali učiniti u narednom razdoblju”, ocijenivši kako posljednjih tjedana traje “prava medijska haranga” u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska.

“Želim dodati da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što se pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu naviknuti na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima”, naveo je Vučić.

Vučić u pismu ističe kako najvažniji dio njegove politike ostaje “pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti”, no navodi kako istodobno ni na koji način ne želi utjecati na “dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj” te da zbog svega navedenog neće nazočiti Kongresu EPP-a u Zagrebu.

Komentari