Vučić: Amerika će poslati oružanu pomoć svim susjednim zemljama osim Srbije

Tom Dubravec/Cropix

Dobili smo prijedlog potpuno nove armature pregovora u Bruxellesu, izjavio je VučiĆ.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Palači Srbija predsjedao sjednicom Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Na sjednici je bilo riječi o situaciji na Kosovu, održavanju “Europridea 2022” i cyber-sigurnosti u energetskom sektoru.

Vučić podsjeća da je sinoć obavio dvosatni razgovor s posebnim predstavnikom Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom te sa savjetnicima za vanjsku i sigurnosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emmanuelom Bonneom i Jensom Ploetnerom.



– Dobili smo od njih prijedlog potpuno nove armature pregovora u Bruxellesu, a koji bi trebali dovesti do skorog, konačnog rješavanja, kako oni kažu, problema s kojima smo se suočavali i svih nerazjašnjenih pitanja u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Oni smatraju da, u uvjetima kada postoji rat u Europi, nisu potrebni novi sukobi i zato je potrebno brzo rješenje, a velike zapadne sile, plus Turska, žele rješavanje “problema” na Kosovu i Metohiji, objašnjava Vučić.

– Tako bi njima bilo mnogo lakše da pruže odgovor Vladimiru Putinu po pitanju pravnog presedana i davanja “neovisnosti” Kosovu – kazao je Vučić, a mi smo postali kolateralna šteta sukoba velikih i njihovog neprincipijelnog ponašanja u prošlosti, objašnjava.

Kaže da su mu rekli da je Putin podigao zavjesu i sada se svi moraju izjasniti s koje strane zavjese će biti.

Amerika će “za obranu od ruske agresije” poslati oružanu pomoć Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu…

– Na popisu nema samo jedne zemlje, a to je Srbija – kazao je Vučić.

Komentari