Vučetić: Ministri su oboljeli od imovinske demencije, država se manijakalizira!

Goran Mehkek / CROPIX

Zastupnik Marko Vučetić (nezavisni) ustvrdio je u srijedu u Saboru vezano uz smjenu ministra zdravstva Milana Kujundžića, kako su ministri oboljeli od ‘imovinske demencije’, a direktor APN-a kupio je stan iz programa namijenjenog onima koji ne mogu do svoga doma, dodavši da je to naša zbilja.

Vučetić je u saborskoj raspravi slobodnim govorima ustvrdio da se nakon ukidanja Zakona o istraživanju podrijetla imovine može stjecati imovina i ne mora se odgovarati kako se do nje došli.

Ta provokacija koja je dovela do imovinske demencije, predstavlja i tvori još jedan sloj gole hrvatske zbilje u kojoj se država “manijakalizira i pretvara u dementnu tvorbu i zbilju u kojoj je apsolutno sve moguće”, rekao je.

Čovjek koji ne živi u Zadru, kao ni njegov sin kupuju nekretninu u Zadru. Zašto, upitao je, nezavisni saborski zastupnik Vučetić, dodavši – ‘zato što mogu’. ‘Zato što mogu maksimalno provocirati i s mehanizmom barbarske svijesti i nagona oduzimati i pristupati onome što bi trebalo biti solidarno i element socijalne pravde u Hrvatskoj’, izjavio je Vučetić komentirajući kupnju nekretnine direktora APN-a.



Hrvoje Zekanović (Klub Hrvatskih suverenista) osvrnuo se također na smjenu ministra Milana Kujundžića rekavši kako ga premijer Andrej Plenković nije branio za razliku od ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak koja je odgovorna za nepotreban troška državnog proračuna od 6,5 milijuna kuna koja je i dalje ministrica.

Ostala je ministrica zbog hrvatsko-srpske trgovačke koalicije, dodao je Zekanović.

Vezano uz slučaj onemogućavanja posvojenja djece registriranim istospolnim partnerima podsjetio je da je, prema hrvatskom Ustavu, brak zajednica muškarca i žene te da je posvojenje djece, dodaje, isključivo rezervirano bračne zajednice.

Tulio Demetlika (Klub IDS-a, PGS-a i RI) upozorio je na problem domova za starije osobe, kojih nema dovoljno pa su za njih ogromne liste čekanja, a većina njih je u vrlo lošem stanju, jer nemaju dovoljno sredstava. Zauzeo se da se na županije prenese pravo vlasništva, budući je većine njih vlasnik Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) pa sada državi moraju plaćati naknadu za korištenje objekata u kojima obavljaju djelatnost.

Anka Mrak-Taritaš (Klub Glasa) upozorila je da se broj neriješenih predmeta u gruntovnicama povećao za trećinu. Katastar vrti svoju priču, gruntovnica svoju, a stvarnost je nešto treće. Hrvatska ima samo šest posto građevinskog zemljišta i to nije nerješiv problem, ali očito ne postoji interes da se to riješi, dodala je.

Ante Pranić (Klub Nezavisne liste mladih) osvrnuo se na uspjehe naših srebrnih rukometaša i vaterpolista koji su u samom svjetskom vrhu, ocijenivši kako je odnos prema hrvatskom sportu sramotan, s obzirom na zakonski okvir i nedostatna izdvajanja i loše infrastrukture. Založio se za povećanje ulaganje u sport rekavši kako će se ono rezultirati poboljšanim zdravljem građana i smanjenjem troškova liječenja, piše Direktno.hr.

Komentari