Vučemilović: Šećerana je preživjela je dva svjetska rata i Domovinski rat, ali neće preživjeti vladu Andreja Plenkovića

U nepuna dva tjedna su ugašene dvije šećerane u Slavoniji. Najprije u Virovitici, a sad i u Osijeku, a na njihovo zatvaranje reagirala je saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilovć.

U statusu na Facebooku saborska zastupnica napisala je kako nakon kampanje nisu ni slutili što se događa, a od danas je dio radnika na birou.

“Šute vlasnici, šute mediji, ministar gospodarstva se pravi kao da se njega to ne tiče. On je otvorio twiter. On ima tim za twiter.”, piše Vučemilović.

Dodala je i kako ministrica poljoprivrede Marija Vučković pokušava progurati zakon o sjemenu kojim će dodatno poskupiti proizvodnja našim poljoprivrednicima.



“Hvali se kako je uloženo čak 60 milijuna kuna za održavanje proizvođačkih površina pod šećernom repom. Stvarno su se pretrgli”, piše Vučemilović.

Upitala se što je slijedeće?

“Hoće li u Osijeku i Slavoniji ostati ijedna tvornica ili će ih sve pozatvarati? Ova šećerana je počela s radom 1906. godine, preživjela je dva svjetska rata i Domovinski rat, ali neće preživjeti vladu Andreja Plenkovića. Ta nevolja je izgleda najveća od svih”, napisala je Vesna Vučemilović na Facebooku.

Podsjetimo, zbog velikog pada cijene šećera na tržištu i žestoke konkurencije u Europskoj uniji, ali i manjka sirovine, Viro je ugasio preradu šećerne repe u Virovitici, a većina od 180 radnika ostala je bez posla još lani. Ista sudbina izgleda zatekla je i osječku sladoranu.

 

 

Komentari