Vučemilović oprala Anušića: Nemojte bacati prašinu u oči biračima. Vi ste potpredsjednik HDZ-a i Pupovac je vaš vjerni partner

HDZ-ov osječko-baranjski župan Ivan Anušić u razgovoru za N1u “Newsroomu” komentirao je lokalne izbore, ali i incident u Borovu gdje je skupina mladića izvikivala uvredljive poruke. Ističe da smatra da se radilo o govoru mržnje, no također dodaje da je vjerojatno reakcija na izjave čelnika SDSS-a koji, kaže, “dolijevaju ulje na vatru”.

“Ovaj događaj je za osudu, to treba nedvosmisleno reći, to treba najstrože sankcionirati. Naravno da je to širenje govora mržnje, policija će odrediti. Moramo vratiti malo film unazad i poslušati izjave nekih čelnika SDSS-a poput PupovcaJeckovKolara, kako tumače i kako se lako može zaključiti kroz niz izjava kako perfidno dolijevaju ulje na vatru. Čovjek toliko dugo vodi SDSS, rok trajanja mu je davno istekao, a svojom retorikom provocira ovakve stvari.”, rekao je Anušić.

Ubrzo mu je preko društvenih mreža replicirala saborska zastupnica Domovinskog pokreta i kandidatkinja za županicu Osječko-baranjsku Vesna Vučemilović koja ga je pozvala da otvoreno prizna da su mu SDSS i Milorad Pupovac vjerni partneri.

“Kako se bliži dan izbora tako aktualni župan Anušić sve češće daje izjave koje više priliče opoziciji sa desnog političkog spektra”, napisala je Vučemilović i dodala kako je danas nesretan zbog koalicije s SDSS-om i gospodina Pupovca.



“Moram podsjetiti gospodina Anušića da je on potpredsjednik HDZ-a koji je u SDSS-u pronašao ideološki srodnu stranku. Potpredsjednik HDZ-a koji prema Domovinskom pokretu gradi sanitarni koridor”, dodala je.

Vučemilović smatra kako se Anušić često u Slavoniji predstavlja kao tek jedan od HDZ-ovih župana, ali on je jedan od ključnih ljudi u stranci koji su svjesno pristali biti smokvin list ovakve trgovačke koalicije.

“Nemojte bacati prašinu u oči biračima i prikazivati lažno lice u predizborne svrhe. Vi ste potpredsjednik HDZ-a i snosite odgovornost za politiku HDZ-a pa tako i koaliciju sa SDSS-om. Vaš vjerni partner je Milorad Pupovac gospodine Anušiću i vrijeme je da to otvoreno priznate”, napisala je Vesna Vučemilović na Facebooku.

Komentari