Vrdoljak: Uspjeh u hrvatskoj politici se očito ne može oprostiti

hns

Nakon jednomjesečne stanke, zastupnici se u srijedu vraćaju na svoja mjesta u Hrvatski sabor, koji počinje novu radnu sezonu i novu sjednicu koja će potrajati do početka travnja.

“Sutra ćemo odlučivati o tome da li trebamo povjeriti budućnost hrvatskog obrazovanja hrvatske djece znanstvenici, profesorici i ministrici Blaženki Divjak ili politikantima kao što su Maras, Pernar, Grmoja i slični. Očekujemo da će njihov način komunikacije biti politikantski, a naš će biti sadržajan i ozbiljan. Druga stvar na koju smo skrenuli pažnju jest da se uspjeh u hrvatskoj politici očito ne može oprostiti”, rekao je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a.

“Branit ću se argumentima, tako ću odgovarati sutra, argumentirano. Neugodno me iznenađuje koliko su ljudi spremni napadati neargumentirano. Sve ono što je bilo u zahtjevu za opoziv je bilo neargumentirano i sitno politikanstvo”, zaključila je ministrica Blaženka Divjak.

Nakon dinamičnog prijepodneva, Sabor će u istom ritmu nastaviti i u srijedu poslijepodne kada će raspravljati o prijedlogu 31 oporbenog zastupnika da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak. Taj je zahtjev pokrenuo SDP, a potpisima ga podržali zastupnici HSS-a, HSU-a i Živog zida.

“Ustav definira da je svaki ministar odgovoran za stanje u svom resoru, a ministrica Divjak je stanje u svom nazvala potpunom blokadom. Imali smo najduži štrajk u povijesti za kojega je ministrica optužila premijera da se igra igara moći sa sindikatima”, objasnio je SDP-ov Arsen Bauk.

“Smatramo da je ministrica ustavno osobno odgovorna, a ako je Vlada odluči braniti, onda je to znak da su prihvatili svoju odgovornost za štrajk, pa bi bio red da i oni odu”, dodao je Bauk.

Komentari