VRMENSKA PROGNOZA Opet kiša, zahladnjenje, bura, a ponegdje i snijeg

Ivo Ravlic / CROPIX

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti oblačno s povremenom kišom, a na obroncima gorja treba računati i na susnježicu i snijeg, te u višim predjelima i stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a temperatura zraka bit će uglavnom od 4 do 9 °C.

U središnjoj Hrvatskoj još malo niža – većinom između 2 i 6 °C. Osjetu hladnoće doprinosit će umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a i oblačno vrijeme s povremenom kišom, mjestimice i susnježicom i snijegom, pri čemu će snježnog pokrivača biti uglavnom u gorju.

Snijega će biti u Lici i Gorskom kotaru, ponegdje na tlu i 10 do 20 centimetara. Temperatura zraka pritom između 0 i 4 °C. Na sjevernom Jadranu od 6 do 11 °C, povremeno s kišom, mjestimice i obilnijim pljuskovi s grmljavinom. Bit će vjetrovito s umjerenom i jakom, osobito podno Velebita olujnom burom, a jakog sjeveroistočnjaka bit će ponegdje i u gorskoj Hrvatskoj.

Bura i na sjeveru Dalmacije, također mjestimice jaka s olujnim udarima. A prema jugu još jugo koje će od sredine dana oslabjeti i okrenuti na buru. Pritom promjenjivo, pa i pretežno oblačno, osobito u prvom dijelu dana uz povremenu kišu, lokalno i uz nevere te veću količinu oborine. Najviša temperatura između 12 i 16 °C.



Na krajnjem jugu Hrvatske od 13 do 17 °C, povremeno s kišom, mjestimice moguće obilnijom, uz neverine. Puhat će umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo, koje će poslijepodne oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, a krajem dana na buru.

U nastavku tjedna manje oborine, ali ponegdje mraz, na Jadranu u srijedu jaka bura

Idući dani malo manje hladni, ali od četvrtka na kopnu uz mogućnost za mjestimičan jutarnji mraz. Uz sunčana razdoblja i dalje dosta oblaka, s kišom i snijegom ponegdje u srijedu prijepodne, a poneki je kratkotrajni pljusak kiše moguć u četvrtak sredinom dana i popodne.

Na Jadranu bez oborina te većinom sunčano, uz više oblaka tijekom srijede, kada će još puhati jaka i olujna bura. Od četvrtka će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura zraka će malo porasti, piše HRT.

Komentari