VRIJEME ZA SUBOTU Za vikend toplina i lagana južina, pa opet svježina

I u subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, ali uz više oblaka nego tijekom petka. Vjetar će biti uglavnom slab, a temperatura ujutro od 4 do 8 °C, poslijepodne ponovno oko 25 °C.

Središnja Hrvatska

Iznadprosječno će toplo biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz poslijepodnevnu temperaturu visoku kao rijetko kada sredinom travnja. I pritom sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku, te slab, samo ponegdje i umjeren jugozapadni vjetar.

Jadran

Jugozapadnjaka će biti i u gorju, a uglavnom slabog juga na sjevernom Jadranu. Oblaka će biti dosta, ali većinom visokih, kroz koje će se ukazivati i sunce. Jutarnja temperatura uz more od 8 do 11 °C, u unutrašnjosti 2 do 7 °C, a poslijepodnevna 19 i 20 °C, u unutrašnjosti i do 23 °C.

Dalmacija

I u podjednako barem djelomice sunčanoj Dalmaciji će, naravno, zbog “osvježavajućeg” djelovanja vjetra s mora biti toplije u njezinoj unutrašnjosti, mjestimice i oko 24 °C, ali i ovih poslijepodnevnih oko 20 °C na obali više je od prosjeka za ovaj dio godine.



Razmjerno toplo i stabilno, uz sunce i najprije visoke koprenaste oblake, zatim i niže bit će i na jugu Hrvatske, uz također mirno i malo valovito more.

Do kraja nedjelje promjena!

Ni veći dio nedjelje na Jadranu još neće biti znatnije promjene, osim što bi mnogi mogli osjećati laganu južinu, a i oblaka će većinom biti više nego u subotu. Do večeri malo kiše može pasti uglavnom na srednjodalmatinskim otocima, a u noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka i drugdje. Na sjevernom će Jadranu zapuhati bura te jačati i širiti se prema jugu, gdje su pljuskovi i grmljavina mogući i u utorak, koji će na sjevernom Jadranu vjerojatno biti sunčan.

I u većini unutrašnjosti će u prvim danima sljedećega tjedna vjerojatno biti sunčanije, iako svježije nego u drugom dijelu nedjelje, koja će početi suhim vremenom, ali u mnogim krajevima završiti s kišom, ponegdje vjerojatno i pljuskovima s grmljavinom, te prolazno jakim vjetrom. Nadamo se – ne i s olujnim nevremenom, prognozirao Zoran Vakula, DHMZ.

Komentari