VRIJEME U UTORAK Promjenjivo, hladno uz jutarnju maglu, jak vjetar i povremenu kišu

Photo: mountman/flickr.com

“Utorak će na istoku Hrvatske biti razmjerno vjetrovit, uz umjeren, većinom u Podunavlju povremeno i jak sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenljivo oblačno, ujutro ponegdje uz maglu ili pak malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 12 °C, a najviša dnevna između 16 i 19 °C.

U središnjoj Hrvatskoj vjetar slabiji, a nakon oblačnog pa i maglovitog jutra, ponegdje s malo kiše, danju će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Pritom će od jutarnjih 7 do 9 °C temperatura porasti na 17 do 19 °C.

Dok će se na sjevernom Jadranu tijekom jutra brzo razvedravati, i u nastavku će dana prevladavati sunčano vrijeme, oblaci će se sporije razilaziti u Gorskom kotaru te osobito Lici, gdje još može ponegdje pasti i vrlo malo kiše. No, poslijepodne će i u tim predjelima biti dosta sunčanih razdoblja. Vjetar će biti uglavnom slab, tek na otvorenom do umjeren sjeverozapadni.

U Dalmaciji i u utorak promjenljivo, no ipak će u nadmetanju oblaka i sunca prednost imati sunce. Mjestimična kiša ili poneki pljusak vjerojatniji su u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadni vjetar s kojim će more biti većinom umjereno valovito.I na krajnjem jugu Hrvatske nestabilno, uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice će biti kiše, a ujutro još moguće i ponekog lokalnog izraženijeg pljuska. Puhat će umjeren i umjereno jak sjeverozapadni vjetar. Jutro svježije nego u ponedjeljak, a najviša dnevna temperatura bez veće promjene.”

Sredinom tjedna stabilnije pa…

“Srijeda i četvrtak na Jadranu će biti barem djelomice sunčani i danju ugodno topli, bez izraženijeg vjetra. No, slabo jugo koje će zapuhati u četvrtak poslijepodne postupno će navlačiti oblake na sjeverni dio, gdje će do kraja dana ponegdje pasti i malo kiše. Uz jačanje juga petak će biti ponovno promjenljiviji.

I na kopnu sredina tjedna uglavnom suho te barem djelomice sunčano vrijeme, a kako to i priliči jeseni – i uz razmjerno čestu jutarnju maglu. Noći će biti svježe, danju pak malo toplije. S južinom u petak još toplije, ali i oblačnije, uz mjestimičnu kišu ponajprije u gorju i na zapadu.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari