Vrijeme u četvrtak sunčano i toplije, ali ujutro još relativno hladno

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, sredinom dana uz umjerenu, ponegdje i povećanu naoblaku. Vjetar će biti slab, povremeno umjeren jugoistočni. Jutro hladno, uz mraz, a dnevna temperatura bit će između 10 i 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj bit će danju malo toplije nego na istoku, uz pretežno sunčano vrijeme. Najniža temperatura bit će između -6 i -3 °C, dakle ujutro valja računati na mraz.

Najhladnije jutro bit će u gorskim krajevima, uz temperaturu između -7 i -4 °C. Mraza će biti i u unutrašnjosti Istre, a moguć je i ponegdje uz obalu sjevernog Jadrana. Danju će prevladavati sunčano, uz dnevnu temperaturu između 10 i 14 °C, u gorju od 6 do 10 °C. U noći i ujutro još će uz obalu biti umjerene, podno Velebita i jake bure, zatim će vjetar oslabjeti i okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni, uz malo do umjereno valovito more.

Nakon slabljenja vjetra i u unutrašnjosti Dalmacije ujutro će biti mraza, a prohladno će biti i uz obalu. Uz obilje sunca temperatura će porasti do 13 ili 14 °C. Ujutro će biti slabe do umjerene bure, a od sredine dana zapadnog i jugozapadnog, prema otvorenom sjeverozapadnog vjetra.



Bura, pa jugozapadni i sjeverozapadni vjetar zapuhat će i na jugu Hrvatske. Bit će sunčano, uz najnižu temperaturu između 0 i 5 °C, a najvišu dnevnu od 12 do 14 °C.

I sljedećih dana stabilno, te još toplije…

Na mraz u unutrašnjosti još valja računati u petak, a zatim će ujutro biti manje hladno, pri čemu će i dnevna temperatura zraka posvuda porasti. Do kraja tjedna prevladavat će sunčano, ali u petak i subotu prolazno može biti povećane naoblake.

Suho, sunčano i postupno toplije bit će i na Jadranu. U petak će vjetar biti uglavnom slab, ujutro bura, danju vjetar s mora, a u dane vikenda ponovno će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Nakon ožujka, prema još neslužbenim podacima ipak toplijeg od prosjeka, travanj je počeo hladnije nego što je uobičajeno. Međutim, manjak oborina iz ožujka nastavlja se i u prvim danima travnja, prognozirala je i za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari