Vrijeme na Uskrs: Pretežno suho i sunčano, te i dalje iznadprosječno toplo

Ilustracija Foto: Pixabay

I na Uskrs će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano uz slab do umjeren jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura od 5 do 8 °C, a najviša dnevna između 23 i 25 °C.
Danju će još malo toplije, uz temperaturu od 24 do 26 °C biti u središnjoj Hrvatskoj. Uz obilje sunca, poslijepodne ipak može biti male i umjerene naoblake.

U gorskim krajevima također će biti umjerene naoblake, osobito poslijepodne, kada se ne može isključiti mogućnost za vrlo malo kiše. Pretežno sunčano će biti na sjevernom Jadranu. Ujutro uz obalu burin, danju slab vjetar s mora. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 3 do 6 °C, na Jadranu od 10 do 14 °C, a najviša dnevna od 20 do 25 °C.

Pretežno sunčano bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, uz najvišu temperaturu između 22 i 26 °C. Ujutro će uz obalu puhati slaba bura, danju jugozapadni i zapadni vjetar uz malo valovito more.

Na jugu Hrvatske će također nakon bure danju puhati slab do umjeren jugozapadni vjetar, koji će okrenuti na jugo. Uz sunčano vrijeme poslijepodnevna temperatura bit će oko 23 °C.



Većinom suho, ali ne i u utorak!

U ponedjeljak će se u kopnenom području naoblačiti, uz umjeren do jak jugozapadnjak, a u gorju može pasti malo kiše. U noći na utorak i u utorak povremeno kiša, u gorju susnježica i snijeg, uz okretanje vjetra na sjeverne smjerove te osjetno zahladnjenje. Prema kraju dana razvedravanje sa sjeverozapada, a u srijedu ponovno sunčanije, ali hladnije.

Na Jadranu će u ponedjeljak jačati jugo, uz porast naoblake te mogućnost za malo kiše na sjevernom dijelu. U utorak povremeno kiša, moguća i grmljavina uz jaku i olujnu buru te hladnije. U srijedu smirivanje vremena uz slabljenje bure.

Dakle, nakon obilja sunca i iznadprosječne topline koje će potrajati sve do ponedjeljka, u utorak slijedi promjena vremena uz pritjecanje osjetno hladnijeg zraka po visini. Već od srijede ponovno sunčanije i hladnije, ali uz porast temperature prema kraju tjedna. I za kraj – sretan Vam Uskrs i bez obzira na vrijeme – ostanite doma!, savjetovala je, zaželjela i prognozirala za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari