VRIJEME I PROMET Pretežno sunčano, od sredine dana prolazno uz umjerenu naoblaku

Pretežno sunčano, od sredine dana prolazno uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu i zapadnim predjelima unutrašnjosti.

Po prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći na srijedu bura će uz obalu jačati.

Najviša dnevna temperatura od 2 do 7 u unutrašnjosti, a od 9 do 12 stupnjeva Celzijevih na Jadranu.

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetujeo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče će se zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno, na 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: danas od 20 do 21 sat; a od sutra pa do 31.siječnja – od ponedjeljka do četvrtka – od 14,30 do 15,30 sati, petkom i subotom od 15,30 do 16,30 sati, nedjeljom od 19,30 do 20,30 sati.
Na zagrebačkoj obilaznici – čvor Jankomir (A3), u zoni ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) zbog odrona između Ruskamena i Lokve Rogoznice vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore).
U pomorskom prometu nema poteškoća.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.



Komentari