VRIJEME I DALJE PROMJENJIVO Kiša, grmljavina, neverini, sunčana razdoblja…

“U istočnoj Hrvatskoj u četvrtak u noći i ujutro uz više oblaka ponegdje može pasti malo kiše, a zatim djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Jutro ponegdje maglovito s temperaturom od 13 do 15 °C, a danju, uz mjestimice umjeren jugozapadni vjetar podjednako toplo kao u srijedu.

Najviša dnevna temperatura u središnjoj Hrvatskoj između 23 i 26 °C, a jutarnja od 13 do 15 °C. Pritom ujutro ponegdje treba računati na maglu, a tijekom dana uz jugozapadnjak promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje uz mogućnost za pokoju kap kiše ili lokalni pljusak.

I u gorju i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, a osobito navečer i u noći na petak s pljuskovima i grmljavinom, moguće i neverinima. Dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 24 °C na moru te između 18 i 21 °C u gorju, gdje ujutro u nekim kotlinama može biti magle. Uz jugo će more biti malo do umjereno valovito.

U Dalmaciji mjestimična kiša i grmljavina uglavnom samo u noći i ujutro pri čemu ponegdje u unutrašnjosti može biti i obilnijih pljuskova. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i jugo, koje će prema kraju dana jačati, najprije na otvorenom moru. Najviša temperatura zraka od 23 do 26 °C.



Podjednaka će temperatura biti i na krajnjem jugu Lijepe naše. Puhat će slabo do umjereno jugo, u jačanju navečer i u noći na petak. A uz sunčana razdoblja i promjenljivu naoblaku na kišu, lokalno i na neverine, treba računati većinom u prvom dijelu dana, kada mjestimice može pasti obilnija kiša.”

I dalje česta kiša, a od subote i hladnije…

“U petak još u unutrašnjosti razmjerno toplo. Povremena kiša praćena grmljavinom gotovo posvuda, uz južni i jugozapadni vjetar. U subotu sjeverni vjetar te zamjetan pad temperature. Pritom većinom oblačno s kišom koja je izgledna i u nedjelju, posebno u drugom dijelu dana.

Kiša idućih dana i na Jadranu, mjestimice i obilna, a lokalno će biti i nevera. Umjereno i jako jugo u petak će okrenuti na jugozapadnjak, potom u subotu na buru i sjeverozapadnjak, a u nedjelju vjerojatno ponovno jugo. U dane vikenda osjetno će osvježiti.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari