VRIJEME DANAS Nakon svježeg utorka, u srijedu nas očekuje sunčanije i opet toplije

Vrlo je nagla bila promjena vremena, bilo je vrlo vjetrovito, još sinoć i noćas u unutrašnjosti, a potom u prvom dijelu dana na Jadranu gdje su udari bure ponegdje bili orkanski, oko 150 kilometara na sat.

Sutra sunčanije i opet toplije, posebno na kopnu, gdje će jutro biti malo svježije nego danas, a rijetko može biti i magle. Bura će na moru oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Frontalni sustav koji je donio oblake, kišu i osvježenje odmaknut će dalje na istok kontinenta, a u polju povišenog tlaka koje će ojačati iznad nas pritjecat će nam uglavnom suh i postupno opet topliji zrak.

Sutra će u Slavoniji i Baranji biti uglavnom sunčano, ponegdje uz umjeren jugoistočni i istočni vjetar, posebice uz Dunav i Dravu. Ujutro razmjerno svježe s temperaturom od 11 do 14, mjestimice moguće i s kratkotrajnom maglom. Dnevna temperatura između 25 i 29.

U zapadnijim područjima također jutro svježe, ponegdje s mogućom maglom. Tijekom dana prevladavat će sunčano uz slab, samo mjestimice umjeren južni i jugoistočni vjetar. A najviša temperatura bit će malo viša nego danas – od 26 do 28 stupnjeva.Na sjevernom Jadranu i u gorju također će dan obilovati suncem, na moru u noći i ujutro još će mjestimice puhati jaka bura koja će oslabjeti i okrenuti na jugozapadni i zapadni vjetar. Dnevna temperatura bit će od 27 do 29, u gorju između 22 i 25 stupnjeva.

A jutro u Lici i Gorskome kotaru mjestimice može biti obilježeno kratkotrajnom maglom uz temperaturu između 6 i 9 stupnjeva.

Nakon noćne i jutarnje slabe do umjerene bure, i na srednjem će Jadranu puhati jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenome sjeverozapadnjak. Očekuje se pretežno sunčano s najvišom temperaturom od 27 do 30 stupnjeva, kao i na krajnjem jugu Hrvatske gdje će također puhati slab i umjeren jugozapadnjak, prema otvorenome sjeverozapadnjak, a u noći i ujutro bura. More uz to malo, uglavnom samo na otvorenome moguće umjereno valovito.

Sljedećih dana povratak vrućine, prevladavat će sunčano vrijeme.

U subotu postupno oblačnije, zapuhat će sjeverac te će barem na zapadu zemlje biti malo manje toplo. A porast će pritom vjerojatnost za mjestimičnu kišu i grmljavinu.

Sunce će obilježiti i drugi dio tjedna na Jadranu. Bit će pritom vruće sa slabom do umjerenom burom u noćnim i jutarnjim satima te jugozapadnim i sjeverozapadnim vjetrom sredinom dana i poslijepodne. A u subotu će na sjevernom dijelu zapuhati bura koja će jačati.

Prvih 7 dana srpnja nije donijelo mnogima očekivano stabilno, suho i vruće vrijeme. A čini se da ni prema sredini mjeseca neće biti veće promjene, barem na kopnu, prognozirao je Krunoslav Mikec za HRT.

Komentari