VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK Većinom promjenjivo i toplije, samo ponegdje uz malo kiše

Tomislav Kristo / CROPIX

I u utorak će se još na istoku Hrvatske zadržati pretežno oblačno i maglovito. Uz većinom slab južni vjetar, temperatura će biti uglavnom od 3 do 9 °C.

Još toplije od prosjeka bit će u središnjoj Hrvatskoj. Uz slab, u gorju i umjeren jugozapadnjak, u većini će se mjesta, nakon oblaka i magle, pojaviti sunce ili barem dijelovi nebeskog plavetnila.

Provirivanja sunca i vedrine bit će i u dijelu gorja te na sjevernom Jadranu, ali također nakon mjestimične magle. Ponegdje može pasti i vrlo malo kiše. Vjetar slab, u gorju i umjeren jugozapadni, a temperatura u gorju od 0 do 8 °C, u unutrašnjosti Istre između 7 i 11 °C, uz more od 8 °C gdjegod ujutro do 13 °C u rano poslijepodne.

Razmjerno toplo i u Dalmaciji, uz najvišu temperaturu zraka od 14 do 17 °C – kao i mirno ili samo malo valovito more – pa će uz tiho ili slab vjetar vjerojatno i dalje biti kupača. Osim oblaka, sunca, u unutrašnjosti i magle, ponegdje može biti i malo kiše.



Ni posvuda na jugu Hrvatske ne može se jamčiti sasvim suho, ali može djelomice sunčano uz slab vjetar i mirno i malo valovito more. Temperatura ujutro od 9 do 12 °C, u unutrašnjosti oko 2 °C, a najviša od 15 do 17 °C.

Do Badnjaka još toplije, uz južinu, a tijekom Božića promjena!

Iznadprosječno toplo bit će i sljedećih dana, osobito sredinom tjedna, ali na Jadranu i sve vjetrovitije, te oblačnije i kišovitije, najprije uz jačanje jugozapadnjaka i juga, a tijekom sve hladnijeg Božića, pak, uz jaku i olujnu buru, uz koju su mjestimice moguće i snježne pahulje.

I na kopnu tijekom Božića hladnije, najprije uz kišu, zatim i snijeg u većini gorja, a možda i u nekim nizinama, te uz uglavnom umjeren i jak sjevernjak i sjeveroistočnjak. Prije toga južina i osjetno toplije, uz povremenu kišu većinom u južnijim krajevima, ali u sjevernim nizinama i sunčana razdoblja, ponegdje nakon čak dva tjedna, prognozirao je Zoran Vakula za HRT. 

Komentari