VREMENSKA PROGNOZA ZA SRIJEDU Tijekom dana većinom bez oborina, uz sunčana razdoblja

Na istoku Hrvatske u noći na srijedu i ujutro mjestimice kiša, a moguća je prolazno i susnježica. Slijedi djelomično razvedravanje, ali i kratkotrajnih oborina još moglo biti i sredinom dana. Vjetar većinom slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 2 °C, dnevna od 8 do 11 °C.

U središnjoj Hrvatskoj uz zahladnjenje u noći i u srijedu prijepodne mjestimice će biti kiše, prolazno i susnježice. Tijekom dana većinom bez oborina, uz sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab. Jutro prohladno, a i dnevna temperatura bit će niža nego u utorak – ujutro od 0 do 2 °C, danju od 7 do 10 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo oblačno. Uz obalu sjevernog Jadrana mjestimice će biti kiše, a u gorju susnježice i snijega, većinom u noći i ujutro. Tijekom dana će se postupno razvedriti. Vjetar će okrenuti na sjeverozapadni, u noći mjestimice i jak. Temperatura će ujutro u gorju i unutrašnjosti Istre biti od 0 do 3 °C, uz obalu od 5 do 9 °C. Danju između 6 i 9 °C, na moru od 12 do 14 °C.

U Dalmaciji promjenljivo, i ujutro još mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti je nakratko moguća i susnježica. U noći i ujutro puhat će umjeren, na otvorenome i jak sjeverozapadni vjetar pa će more biti umjereno valovito i valovito. Danju će vjetar slabjeti. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 0 do 3 °C, na obali između 5 i 9 °C, a najviša dnevna od 10 do 15 °C.”



I sljedećih dana relativno toplo, povremeno uz oborine…

“Sljedećih dana bit će uglavnom suho i barem djelomice sunčano, ujutro u kopnenom području mjestimice s maglom. Prolazne slabe oborine moguće su uglavnom ponegdje u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, osobito u subotu. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, a temperatura zraka postupno će rasti.

Na Jadranu u četvrtak pretežno sunčano, a zatim do kraja tjedna ponovno promjenljivo s kišom, uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak., prognozirala je za HRT dr. sc Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

Komentari