VREMENSKA PROGNOZA ZA NEDJELJU Na kopnu česta kiša, vjetar. Na moru sunčanije i toplo

Ilustracija Foto: Pixabay

 U nedjelju će na istoku Hrvatske većinom oblačno s kišom, koja u zapadnoj Slavoniji ponegdje može biti i obilnija, i to uglavnom u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo viša dnevna temperatura zraka, uz umjereno i znatno oblačno vrijeme, ponegdje s kišom. Prema kraju dana sunčana razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

U gorskoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, ali ponegdje uz mogućnost pljuskova. U noći i ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, a tijekom dana sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 10 do 12 °C, uz obalu između 16 i 18 °C. Najviša dnevna od 18 do 20 °C, na moru između 23 i 25 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano

U Dalmaciji pretežno sunčano i vrlo toplo. Uz umjeren i jak razvoj oblaka ponegdje će biti pljuskova, i to uglavnom u njezinoj unutrašnjosti. Puhat će umjeren sjeverni vjetar, prema otvorenom moru mjestimice i jak sjeverozapadni, pri čemu će more biti umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 14 °C, na moru između 17 i 20 °C, a najviša dnevna od 23 do 28 °C.



Samo malo manje toplo bit će na jugu Hrvatske, uz većinom sunčano vrijeme, ali uz povremeno umjeren razvoj oblaka može biti lokalnih pljuskova. Vjetar slab do umjeren, mjestimice i jak sjeverni i sjeverozapadni.”

Komentari