VREMENSKA PROGNOZA Većinom sunčano, pa opet nestabilnije, i dalje razmjerno hladno

Pixabay

U petak će Slavoniji, Baranji i Srijemu biti dosta sunčanih sati, posebice prijepodne. Već poslijepodne slijedi novo naoblačenje s kojim će mraz izostati u subotnje jutro, ali u petak će još biti čest. Najniža temperatura zraka od -4 do -1 °C, pri tlu i niža, a najviša oko 12 °C.

Podjednako hladnije od prosjeka za ovo doba godine bit će i u središnjoj Hrvatskoj, ali ipak većinom malo manje nego u četvrtak. No, nedovoljno za izostanak mraza. Nakon sunčanog, čak i vedrog prijepodneva oblaka će biti sve više, a zapuhat će i gdjegod umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak.

Na sjevernom Jadranu bura u noći i ujutro, pa ponovno navečer, mjestimice i jaka, na udare i olujna, a danju slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, uz koji će biti sunčano, u gorju poslijepodne oblačnije. Najniža temperatura zraka uglavnom od -6 do -2 °C, uz more 2 do 6 °C, a najviša 14 do 16 °C, u gorju oko 10 °C.

Pretežno sunčano, ali za sredinu travnja razmjerno hladno i u Dalmaciji, u unutrašnjosti uz čak mjestimice moguć slab jutarnji mraz. Nakon noćne i jutarnje bure, gdjegod i jake, zapuhat će slab do umjeren maestral, a navečer će ponovno jačati bura, kao i valovitost danju malo do umjereno valovitog mora, čija će temperatura na jugu Hrvatske biti kao i poslijepodnevna zraka – oko 15 °C. Prijepodne će biti malo oblaka, zatim sve više. No, još do noći zadržat će se suho.



Opet oblačnije, uz oborine, na Jadranu u subotu i jaku buru

Suho na jugu Jadrana neće biti u subotu, koja će posvuda biti oblačnija, a i vjetrovitija, uz ponovno često jaku buru, lokalno na udare i olujnu. Od nedjelje je povremena kiša vjerojatnija na sjevernom dijelu, a osim zbog nje i mnogobrojnih oblaka, mnoge neće veseliti ni za travanj i dalje razmjerno niska dnevna temperatura zraka. No, barem će bura oslabjeti.

U većini unutrašnjosti neka utjeha bit će porast noćne i jutarnje temperature zraka i prestanak mraza, ali mnogima ne i prevladavajuće oblačno te osobito za vikend prohladno vrijeme – u subotu još uglavnom suho, zatim uz povremenu kišu, u gorju ponegdje ponovno i snijeg, piše HRT.

 

Komentari