VREMENSKA PROGNOZA Većinom sunčano i razmjerno toplo, ali i dalje nestabilno

Pixabay

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano. Većinom od sredine dana jači razvoj oblaka te mjestimice kiša i grmljavina, moguće i izraženiji pljuskovi. Uz slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vetar dnevna će temperatura biti između 25 i 27 °C, a jutarnja između 12 i 16 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro od 14 do 18 °C, a danju, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, između 25 i 27 °C. Pritom više oblaka nego u četvrtak, u popodnevnim satima uz povećanu vjerojatnost za lokalne pljuskove koji će vjerojatno biti manje česti nego na istoku.

I u gorju sjevernjak i sjeveroistočnjak, na sjevernom pak Jadranu slaba i umjerena bura, uglavnom samo podno Velebita na udare i jaka, a od sredine dana u Istri i prema otvorenom moru sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Ponegdje su mogući pljuskovi nakon sredine dana i to posebno u unutrašnjosti Istre te dijelu Gorskog kotara. Najviša temperatura od 21 do 25 °C, na moru između 26 i 30 °C.


U Dalmaciji sunčanije nego na sjevernom Jadranu iako se poslijepodne ne može isključiti poneki pljusak, i to posebno u unutrašnjosti. Nakon jutarnje bure zapuhat će jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, koji na otvorenom moru može biti jak. Temperatura danju od 27 do 31 °C.

Podjednaka temperatura zraka i na krajnjem jugu Hrvatske. Prevladavat će sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku te malu vjerojatnost za pokoji pljusak. Puhat će ujutro bura, tijekom dana jugozapadni i sjeverozapadni vjetar uz malo do umjereno valovito more.

I dalje nestabilno

U petak na kopnu promjenjiva naoblaka te povećani izgledi za kišu i grmljavinu, uz podjednaku temperaturu kao u četvrtak. U subotu sunčanije uz manju vjerojatnost za kišu te ponovno malo toplije. A u nedjelju je opet izgledno više oblaka pri čemu će porasti vjerojatnost za pljuskove ili prolaznu kišu.

Na Jadranu do kraja tjedna većinom sunčano uz mogućnost za neverine, uglavnom na sjevernom Jadranu, i to ponajprije u petak i nedjelju. Zadržat će se vrlo toplo, povremeno s burom te jugozapadnim i sjeverozapadnim vjetrom, piše HRT.


Komentari